Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Také Kia bude mít elektrokoloběžku

Také Kia bude mít elektrokoloběžku

Prototyp vychází ze dva roky starého konceptu

Automobilka Kia vyvinula prototyp nové elektrokoloběžky. Vychází z původního konceptu představeného na veletrhu CES 2017.

Je určena pro uložení do osobních vozidel jako jejich součást a mohla by se v krátké době objevit v budoucích modelech značky Kia.

U provedení 2019 je klíčové přesunutí pohonu z předního kola na zadní kvůli zvýšení bezpečnosti a stability (lepší rozložení hmotnosti směrem vzad). Konstruktéři kromě toho doplnili přední kolo o odpružení v zájmu hladší jízdy po nerovných površích.

Lithiová baterie disponuje kapacitou 10,5 Ah. Vozítko se tak dokáže rozjet až na 20 km/h a na jedno nabití urazí přibližně 20 kilometrů.

Při hmotnosti zhruba 7,7 kilogramu je velmi snadno přenosné. K ještě vyšší praktičnosti přispívá digitální displej zobrazující stav nabití baterie a rychlost. Pro jízdu po setmění je elektrokoloběžka vybavena dvěma LED světlomety vpředu a dvojicí koncových LED světel. 

Komentáře ke článku