Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala Monte Carlo se představí ve Frankfurtu

Škoda Scala Monte Carlo se představí ve Frankfurtu

Kompaktní hatchback bude mít ještě dynamičtější a stylovější výbavový stupeň

Škoda rozšíří nabídku variant svého nového kompaktního modelu Scala o výbavovou linii Monte Carlo. Bude k dispozici se všemi motory této modelové řady.

Škoda Scala Monte Carlo

Sportovní lifestylové varianty kompaktních modelů značky Škoda nesou tradičně označení Monte Carlo podle slavné rallye, která se koná už od roku 1911 a je i součástí mistrovství světa. Značka Škoda ve své sportovní historii slavila na Rallye Monte Carlo mnoho úspěchů. Vůz Škoda Popular Sport se v roce 1936 umístil ve své třídě na druhém místě, v roce 1977 ve své kategorii získaly Škody 130 RS první dvě místa a úspěšná tu byla také soutěžní verze modelu Škoda Fabia.

Škoda Scala Monte Carlo se na tuto dlouhou sportovní tradici odvolává a připomíná legendární vozy a triumfy. Vedoucí oddělení Škoda Design Oliver Stefani říká: „S novou verzí Monte Carlo zdůrazňujeme sportovně-dynamický charakter modelu Škoda Scala. Černé Monte Carlo prvky, velká kola z lehkých slitin i zvučné jméno jsou odkazem na naše úspěšné soutěžní vozy. Zároveň tyto modely cíleně oslovují mladší cílovou skupinu, která oceňuje sportovní charakter a emocionální, stylový design.“

Škoda Scala Monte Carlo

Černé prvky dodávají dynamickému vozu sportovnější vzhled. Rámeček výrazné mřížky chladiče mezi Bi-LED světlomety je v lesklé černé barvě. Černé jsou také části přepracovaného předního spoileru. Nápis Škoda na pátých dveřích je u verze Scala Monte Carlo rovněž černý. Bočnímu pohledu dominují černá sedmnáctipalcová (za příplatek osmnáctipalcová) hliníková kola ve speciálním designu Monte Carlo, černé kryty vnějších zpětných zrcátek a stejně zbarvené prahy.

K sériové výbavě patří zatmavená zadní okna Sunset, panoramatická střecha a prodloužené sklo pátých dveří včetně černého střešního spoileru. Sportovní vzhled doplňují černý zadní difuzor a nápisy spolu se zadními světly Top-LED s animovaným ukazatelem směru jízdy.

Škoda Scala Monte Carlo

Sportovní sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami jsou výškově stavitelná a čalouněná speciálními potahy Monte Carlo. Speciální design mají také dekorační lišty a přístrojová deska. Multifunkční sportovní volant je potažený perforovanou kůží a obšitý červeným ozdobným stehem, stejně jako hlavice řadicí páky a madlo páky ruční brzdy.

Ambientní LED osvětlení v bílé, respektive volitelně v červené barvě osvětluje středový panel, prostor pro nohy, odkládací kapsy v bočních dveřích a kličky dveří. Výdechy ventilace jsou chromované. K dispozici jsou také čtecí LED-lampičky. Sportovní vzhled doplňují kryty pedálů v hliníkovém designu.

Premiéra verze Scala Monte Carlo se uskuteční od 10. do 22. září na autosalonu IAA ve Frankfurtu. K zákazníkům se první vozy dostanou ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

Škoda Scala Monte Carlo

Komentáře ke článku