Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Také Škoda Kamiq bude s verzí Monte Carlo

Také Škoda Kamiq bude s verzí Monte Carlo

Městské SUV dostane nový atraktivní vrcholný stupeň výbavy

Škoda rozšiřuje nabídku sportovně-lifestylové výbavové varianty Monte Carlo také pro nové městské SUV Škoda Kamiq. Škoda Kamiq Monte Carlo se představí, stejně jako Scala Monte Carlo, ve dnech 10. až 22. září na mezinárodním autosalonu (IAA) ve Frankfurtu nad Mohanem. K zákazníkům se první vozy dostanou ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

Škoda Kamiq Monte Carlo

Vedle Fabie Monte Carlo tedy budou ve verzi Monte Carlo k dispozici i nové kompaktní modely Kamiq a Scala. Dynamickými černými designovými prvky se verze Monte Carlo hlásí k úspěšné soutěžní historii značky. Všechny tři modely vedle sportovních černých prvků Monte Carlo nabízejí také lepší výbavu. Kamiq je po modelu Yeti druhé SUV v historii značky, které Škoda nabízí v této sportovní variantě.

Škoda Kamiq Monte Carlo

Vedle charakteristických dvoudílných Full-LED hlavních světlometů dodává verzi Kamiq Monte Carlo výrazný dynamický vzhled i leskle černý rámeček masky chladiče. Prvky předního nárazníku jsou černé, stejně jako kryty vnějších zpětných zrcátek, střešní nosič, prahy a nápis Škoda, provedený v jednotlivých písmenech a umístěný uprostřed pátých dveří.

Vůz je k dispozici se všemi motory této modelové řady a nabízí v sériové výbavě sedmnáctipalcová a volitelně osmnáctipalcová černá kola z lehké slitiny ve speciálních designech pro variantu Monte Carlo. Součástí výbavy jsou i tónovaná skla Sunset nebo panoramatické střešní okno. Sportovní vzhled nového vrcholného provedení modelu Kamiq, které identifikuje také speciální plaketa, doplňují černý zadní difuzor, stejně zbarvené označení modelu a full-LED-zadní skupinové svítilny.

Škoda Kamiq Monte Carlo

V interiéru Kamiq Monte Carlo nabídne sportovní sedadla ve speciálním designu Monte Carlo, která jsou výškově nastavitelná a disponují integrovanými hlavovými opěrkami. Multifunkční sportovní volant je potažený perforovanou kůží a stejně jako hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy je obšitý červeným stehem.

Červené je i ambientní LED osvětlení, které osvětluje středový panel, odkládací schránky ve dveřích, kliky dveří a prostor pro nohy. Kromě toho disponuje Kamiq Monte Carlo i LED-čtecími lampičkami. Dekorační lišty a přístrojový panel mají specifický design. Výdechy ventilace v přístrojové desce mají chromový dekor. Kryty pedálů se vyznačují hliníkovým designem. Interiér doplňují speciální koberečky, nápisy Kamiq na prahových lištách a černý strop.

Vrcholný výbavový stupeň modelu Kamiq bude k dispozici se všemi motory této modelové řady:

motor

1,0 TSI 70kW

1,0 TSI 85kW

1,6 TDI 85kW

palivo

benzin

benzin

benzin

největší výkon

70 kW (95 k)

85 kW (115 k)

85 kW (115 k)

točivý moment

175 N.m

200 N.m

250 N.m

převodovka

5M

6M/7A

6M/7A

největší rychlost (km/h)

181 km/h

194/193 km/h

193/192 km/h

zrychlení z 0 na 100 km/h

11,1 s

9,9 s/10,0 s

10,2 s/10,4 s

spotřeba (l/100 km)

5,1 - 6,3

5,3-6,6/5,5-6,8

4,8-5,5/5,0-5,8

Škoda Kamiq Monte Carlo

Komentáře ke článku