Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

SUV-kupé Škoda Kamiq GT - jen pro Čínu

SUV-kupé Škoda Kamiq GT - jen pro Čínu

Automobilka poprvé ukázala podobu svého pátého SUV pro tamní trh

Dvěma designovými skicami poprvé Škoda naznačuje podobu nového modelu Kamiq GT. Druhé pětidveřové SUV-kupé české značky bude, stejně jako Škoda Kodiaq GT, nabízeno exkluzivně jen na čínském trhu. Světová premiéra pátého SUV značky Škoda v Číně se uskuteční 4. listopadu v Tchien-ťinu.

Škoda Kamiq GT skica

Design nového sériového modelu vychází ze studie Škoda Vision GT, která měla premiéru v červnu na autosalonu Shenzhen International Auto Show 2019. Ze skic je patrný důraz na sportovní vzhled s plynulou linií střechy. Ta se směrem vzad lehce svažuje a přechází do zadního spoileru. Výrazné linie navrhli společně designéři společnosti SAIC Škoda v Číně a tým Škoda Design v České republice.

Interiér nabídne směs robustního vzhledu, typického pro vozy kategorie SUV, a sportovní dynamiky. Cestující se mohou těšit na pečlivě vybrané materiály a sportovní sedadla s dobrým bočním vedením.

Čína, nejdůležitější trh značky Škoda, bude jedinou zemí na světě, v níž česká automobilka nabídne pět modelů kategorie SUV.

Škoda Kamiq GT skica

Komentáře ke článku