Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

V Praze se objevila speciální edice Nissanu GT-R

V Praze se objevila speciální edice Nissanu GT-R

Pro Českou republiku je určen jediný kus

V pražském autosalonu společnosti Autobond Group byl novinářům představen jediný exemplář speciální edice 50th Anniversary Edition vozu Nissan GT-R, který byl dovezen do České republiky. Pro celou Evropu je vyčleněno pouhých padesát kusů.

Od standardní podoby modelu GT-R se odlišuje především exkluzivní modrou barvou karoserie, doplněnou speciálními polepy na kapotě, střeše, boku, zádi a víku zavazadlového prostoru. Ve stejném odstínu jsou lakovaná i kola. 

Vozidlo pohání ručně stavěný dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o zdvihovém objemu 3,8 l. Výkon dosahuje 570 koní a 640 Nm. Byla použita nová turbodmychadla, která zlepšují reakce motoru v nízkých otáčkách a snižují spotřebu paliva. Změnila se rovněž kalibrace R módu dvouspojkové šestistupňové převodovky, čímž je umožněno ještě agresivnější podřazování. 

Interiér je odvozen z výbavy Prestige, jejíž čalounění včetně přístrojové desky je provedeno v tmavě šedé barvě s bílými konturami. Strop je pokryt alcantarou s prošíváním. Logo 50th Anniversary je umístěno na středové konzole, tachometru a na vstupních prazích. 

Cena Nissanu GT-R v limitované edici 50th Anniversary edition činí 2 994 500 Kč včetně DPH.

Komentáře ke článku