Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Přijíždí omlazený Transporter

Přijíždí omlazený Transporter

Digitalizace a bezpečnost na prvním místě

Volkswagen Užitkové vozy zahájil na českém trhu prodej modernizované modelové řady T6.1. První generace této ikony mezi lehkými užitkovými vozy začala sjíždět z výrobního pásu již v roce 1950. V příštím roce se tedy bude slavit 70. výročí vyrobení prvního Transporteru.

Omlazená šestá generace nese označení T 6.1. Kromě Transporteru prošly inovací i modely Caravelle, Multivan a California. Z řady T6.1 jsou na českém trhu dosud k dispozici Multivan 6.1, Caravelle 6.1, Transporter 6.1 ve skříňové verzi i jako kombi a California 6.1. Podvozky rozšíří nabídku později. 

Volkswagen California je hojně využíván pro turistické cesty

Na výběr jsou motory TDI s jedním nebo dvěma turby ve výkonových verzích 66 kW/90 k, 81 kW/110 k, 110 kW/150 k a 146 kW/199 k. Nechybějí ani varianty s dvoustupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4MOTION.

Exteriér nyní charakterizují nový přední nárazník a mřížka chladiče. Přepracovaný je i tvar zadních koncových světel. Na boku je u všech vozů drobný, ale výrazný nápis s názvem modelu. Rozšířil se výběr barev, přičemž standardně je používána dvoubarevná kombinace, známá již z generace T6. 

Bulli je populární přezdívka Transporteru

V rámci modernizace byla ve spolupráci se zákazníky vyvinuta řada inovativních prvků, které usnadní profesionálům práci. Vývojáři věnovali velkou pozornost digitalizaci, konektivitě a asistenčním funkcím, zvyšujícím především úroveň komfortu a bezpečnosti. Mezi novinky patří internetové služby We Connect a We Connect Plus, které lze využívat díky jednotce OCU s kartou eSIM pro připojení k síti. Pro firemní zákazníky budou na přání později k dispozici rovněž služby We Connect Fleet, umožňující s maximální efektivitou digitální správu vozového parku.

Zcela nová přístrojová deska nese ve své nejvyšší verzi digitální panel sdružených přístrojů Digital Cockpit. Řízení usnadňuje rozsáhlá paleta asistenčních systémů, mezi něž patří například varování před projíždějícími vozidly při couvání z parkovacího místa, rozpoznávání dopravních značek, parkovací asistent Park Assist, zpětná kamera, Trailer Assist nebo Lane Assist (v rámci výbavy na přání). 

Součástí přístrojové desky je digitální panel sdružených přístrojů

Transporter 6.1 vstupuje na český trh s výrazně rozšířenou sériovou výbavou. Kromě elektrického ovládání oken, centrálního zamykání, elektricky nastavitelných a vyhřívaných vnějších zpětných zrcátek jsou v ní nově zahrnuty mimo jiné klimatizace Climatic, světlomety H7, audiosystém Composition Audio s rozhraním Bluetooth a vnitřní osvětlení LED. Sériová výbava obsahuje rovněž výškově a podélně nastavitelný volant, multikolizní brzdu a asistent pro kompenzaci bočního větru.

Ceny nového modelu Transporter začínají již na 665 088 Kč bez DPH. Caravelle Trendline lze pořídit od 857 979 Kč bez DPH, Multivan Trendline stojí od 994 742 Kč bez DPH a základní verze modelu California Beach přijde na 1 228 291 Kč bez DPH.

Komentáře ke článku