Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Krásky po faceliftu

Krásky po faceliftu

Alfy Romeo Giulia a Stelvio s mnoha vylepšeními

Klíčové modely značky Alfa Romeo, sedan Giulia a SUV Stelvio, přicházejí do modelového roku 2020 s řadou vylepšení především v oblastech, kde to bylo nejvíc potřeba. Až na pár maličkostí se proto nemění obdivovaný design obou vozů a samozřejmě zůstávají zachovány špičkové jízdní vlastnosti. Změny objevíme až po usednutí do obou prémiových vozů střední třídy.

Alfa Romeo Giulia Stelvio 2020

Giulia a Stelvio platí za krásná auta oslovující řidiče, kteří touží po jedinečných zážitcích za volantem. Navzdory svým nesporným kvalitám ovšem jejich prodej nedosahuje očekávané výše. Proto se u Alfy Romeo rozhodli oslovit další skupiny kupujících, mimo jiné i ženy, a rozšířili výbavu o nový infotainment a multimediální systém s intuitivnějším ovládáním.

Na skvěle vypadajícím volantu je spouštění motoru pomocí tlačítka a pomocí ovládacího knoflíku na středové konzoli lze jednodušeji volit mnoho funkcí. Informační systém komunikuje přes nový konfigurovatelný TFT sedmipalcový displej před řidičem a 8,8“ centrální dotykovou obrazovku.

Alfa Romeo Giulia Stelvio 2020

K tomu se přidává více vylepšených asistenčních systémů ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) umožňujících autonomní řízení na druhé úrovni, tedy prvky, které ortodoxní příznivci vozů Alfa Romeo zrovna nevyhledávají (proto Alfa zdůrazňuje, že všechny asistenční systémy lze vypnout).

Kromě toho byly použity kvalitnější materiály v atraktivnějších kombinacích a zcela nové barvy karoserií. Vnější vzhled zůstal beze změn s výjimkou nových kol.

Alfa Romeo Giulia Stelvio 2020

Motory se nemění - zážehové 2,0 GME s přeplňováním turbodmychadlem mají 147 kW (200 k) a 206 kW (280 k), turbodiesel 2,2 JTDM poskytne 118 kW (160 k), 140 kW (190 k) nebo 154 kW (210 k). Převodovka je osmistupňová automatická. Podle verze lze volit pohon pouze zadních nebo všech kol.

Změnily se ale úrovně výbavy a přidává se speciálně vybavená verze pro fleetovou klientelu. Extrémní verze Quadrifoglio pro modelový roku 2020 bude představena až napřesrok.

Alfa Romeo Giulia Stelvio 2020

Komentáře ke článku