Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota v Evropě nabídne nové malé SUV

Toyota v Evropě nabídne nové malé SUV

Novinka na bázi Yarisu bude konkurentem pro Škodu Kamiq

Toyota Motor Europe (TME) v Amsterodamu oznámila svůj plán rozšířit evropskou modelovou nabídku o malé SUV, vycházející z nové varianty platformy GA-B. Název, plánovaný objem výroby a harmonogram uvedení budou oznámeny později. Na akci byla představena pouze stylizovaná silueta budoucího vozidla.

Díky flexibilitě nové platformy GA-B je možné navrhovat vozidla s různou šířkou, délkou, rozvorem náprav nebo výškou.

„Nový model podpoří úspěch Yarisu v Evropě. Očekáváme, že tato vozidla společně budou do roku 2025 tvořit kolem 30 % evropského prodeje značky Toyota. Na finální podobu již nebudete muset dlouho čekat a sami se přesvědčíte, že to není pouze Yaris s obkladovými panely karoserie a větší světlou výškou, ale zbrusu nové a výrazné SUV segmentu B s kompaktní a sportovní podobou i vlastní osobností,“ uvedl výkonný viceprezident TME Matt Harrison.

Plánované vozidlo se bude vyrábět v závodu TMMF (Toyota Motor Manufacturing France) ve francouzském Valenciennes po boku modelu Yaris.

TPCA Yaris

 

Komentáře ke článku