Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW rozšiřuje počet svých mild hybridů

BMW rozšiřuje počet svých mild hybridů

Letos dostane tuto techniku dalších sedm modelů

BMW rozšíří v tomto roce mild hybridní technologie do dalších modelů. Tato technika je tvořena 48V startér-generátorem a dodatečnou baterií. Od jara 2020 bude standardní výbavou také v BMW 320d Sedan, BMW 320d Touring, BMW 320d xDrive Sedan, BMW 320d xDrive Touring, BMW X3 xDrive20d a BMW X4 xDrive20d.

Rekuperací vzniklá energie není použita pouze pro pohon elektrických systémů vozidla, ale je připravena také dodat více síly hnací soustavě. Startér-generátor pracující s napětím 48 V je schopen poskytnout dodatečný výkon až 8 kW/11 k. Asistence elektrickým motorem je navíc okamžitá, takže zvyšuje dynamiku například při akceleraci z místa. Během běžné jízdy startér-generátor prodlouží dobu, v níž agregát pracuje v oblasti optimální účinnosti, a zamezí tak výraznějším výkyvům spotřeby. 

BMW použije mild hybridní technologii i v dalších svých modelech

Dalším přínosem je zajištění jemnějšího vypínání a opětovného spouštění pohonné jednotky při aktivaci funkce Auto Start Stop. Při brzdění rovněž dochází k dřívějšímu vypnutí spalovacího motoru, a to již v rychlostech pod 15 km/h. Kinetická energie uvolňovaná během zpomalování do zastavení se rekuperuje pro další využití.

Hospodárnost dále zlepšuje zdokonalená jízda setrvačností, uplatněná v příhodných situacích do rychlosti 160 km/h. Odpojený spalovací motor nyní neběží na volnoběh, ale může se zcela uvést do klidu. Tato činnost je umožněna zásluhou rychlého a zcela plynulého opětovného nastartování prostřednictvím startér-generátoru.

Komentáře ke článku