Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Za služebními povinnostmi ekologicky

Za služebními povinnostmi ekologicky

Úřad vlády využívá elektromobily od ČEZ

Zaměstnanci Úřadu vlády budou při jízdách za služebními povinnostmi využívat dvojici elektromobilů Volkswagen eGolf. Vozy od předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti ČEZ Daniela Beneše převzala Tünde Barthová, pověřená řízením Úřadu vlády. Tříletá zápůjčka vozu je aktivitou projektu Elektromobilita ČEZ, jehož cílem je podpora rozvoje tohoto způsobu dopravy v České republice.

Úřad vlády ČR využíval jeden elektromobil zapůjčený od ČEZ už od roku 2016. „Po pozitivních zkušenostech se zapůjčeným elektromobilem v posledních třech letech jsme se rozhodli navýšit počet elektrických vozů v autoparku Úřadu vlády. Naši zaměstnanci elektrická auta využijí pro cesty za služebními povinnostmi zejména po Praze. Podpora zavádění alternativních pohonů ve veřejné i individuální dopravě je celoevropským trendem a my touto cestou rádi pomůžeme jejich dalšímu rozvoji,“ řekla při předávání vozu Tünde Barthová.

Partnery projektu Elektromobilita ČEZ z řad státních orgánů jsou také ministerstvo průmyslu a obchodu, ministerstvo dopravy, ministerstvo životního prostředí, ministerstvo práce a sociálních věcí, ministerstvo zemědělství a agentura CzechInvest.

Zapůjčený elektromobil Volkswagen e-Golf má dojezd na jedno dobití 300 kilometrů. Kapacita akumulátoru je 36 kWh a kombinovaná spotřeba energie dosahuje 12,7 kWh/100 km.

ČEZ úřad vlády eGolf

Komentáře ke článku