Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

ČEZ oslavil stovku

ČEZ oslavil stovku

Síť rychlého veřejného dobíjení pro elektromobily se rozrůstá

Síť veřejných dobíjecích stanic Skupiny ČEZ začala vznikat v roce 2012. V lednu před sedmi lety zahájila provoz první klasická dobíjecí stanice a 20. září stejného roku ji následovalo první rychlodobíjecí zařízení, umístěné před centrálou společnosti v Duhové ulici. Před rokem byl v Jablonci nad Nisou zahájen provoz už 50. stojanu. Za rok se počet rychlodobíjecích stanic v barvách ČEZ zdvojnásobil, když byla v Praze v Poděbradské ulici otevřena jubilejní stá.

ČEZ 100

Jubilejní stojan ABB je vybavený DC konektory s nabíjecími standardy CHAdeMO a CCS o výkonu až 50 kW. Dobití na 80 % kapacity akumulátorů většiny elektromobilů zvládne do 20 minut. Součástí dobíjecí stanice je také AC nabíjení se standardním konektorem Mennekes, který umožňuje nabíjení s výkonem až do 22 kW. Výstavba stanice v Poděbradské ulici byla financována s využitím prostředků z dvojice grantů evropského programu CEF (Connecting Europe Facility), v jehož výzvách ČEZ v minulosti uspěl. Do konce roku by počet rychlodobíjecích stanic provozovaných Skupinou ČEZ měl dosáhnout 200. Kromě stovky rychlodobíjecích stojanů s výkonem 50 kW ČEZ provozuje dalších téměř 60 stanic, které umožňují normální dobíjení.

Společnost ČEZ Prodej začala letos na jaře poskytovat elektromobilitu jako komplexní službu pro domácnosti a živnostníky. Společně s koupeným elektromobilem (na výběr je ze tří značek a pěti modelů) nabízí také wallbox, kontrolu dostatečné robustnosti elektroinstalace pro domácí dobíjení, čip pro dobíjení ve veřejných stanicích nebo zelenou elektřinu pro domácnosti elektromobilistů. Zároveň je nabízeno financování koupě elektromobilu prostřednictvím výhodného úvěru.

ČEZ 100

Komentáře ke článku