Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Elektrická energie u McDonald´s

Elektrická energie u McDonald´s

Rychlodobíjecí stanice pro elektromobily u řetězce rychlého stravování

Ve spolupráci s Elektromobilitou Skupiny ČEZ vybavuje McDonald´s ve vybraných lokalitách po celé České republice parkoviště u svých restaurací rychlodobíjecími stojany ABB. Ty umožňují většině elektromobilů dobít 80 % kapacity akumulátorů za cca 20 - 30 minut. Po nedávném startu dvojic stanic v Písku, na 66. km dálnice D1 a na pražské Evropské ulici jsou nyní k dispozici také v Praze na Průmyslové ulici 30.

Zákazníci si mohou během jedné návštěvy dobít nejen energii svoji, ale i tu ve svém elektrovozidle. Momentálně jsou dobíjecí stanice ČEZ k dispozici v pětici našich lokalit. Rádi bychom pokračovali ve spolupráci i v dalších lokalitách, zejména ve městech a u dálnic,“ řekla ředitelka financí a developmentu McDonald´s ČR Ivana Prosecká.

ČEZ je s více než 120 veřejnými dobíjecími stanicemi provozovatelem největší tuzemské sítě, McDonald´s jedničkou a zavedenou značkou na trhu rychlého občerstvení. Rozhodli jsme se proto spolupracovat a rozvíjet elektromobilní síť společně. Evropský grant z programu CEF pro oblast Doprava nám pomáhá výstavbu sítě rychlodobíjecích stanic výrazně urychlit,“ uvedl Kamil Čermák, generální ředitel ČEZ ESCO.

Historicky první veřejná dobíjecí stanice ČEZ u restaurace McDonald´s začala fungovat 22. srpna 2012 u pobočky na Evropské třídě v Praze. Tamní stojan pro normální dobíjení byl letos v rámci nového kola instalací vyměněn za zařízení rychlodobíjecí.

V rámci dvojice evropských programů Connecting Europe Facility vybuduje ČEZ do konce roku 2020 více než 100 rychlodobíjecích stanic. Část z nich už je v provozu. Evropská komise touto cestou podporuje propojování Evropy budováním dobíjecích stanic podél hlavní silniční sítě TEN-T. Vedle využívání dotačních titulů pokračuje ČEZ ve výstavbě dobíjecí infrastruktury i z vlastních prostředků.

 

Komentáře ke článku