Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Když elektromobil, tak od výrobce elektřiny

Když elektromobil, tak od výrobce elektřiny

Společnost ČEZ nabízí nejen elektrické vozy

Elektromobilitu jako komplexní službu začal pro domácnosti a živnostníky poskytovat ČEZ Prodej. Společně s koupeným vozem nabízí také wallbox, kontrolu dostatečné robustnosti elektroinstalace pro domácí dobíjení, čip pro dobíjení ve veřejných stanicích nebo zelenou elektřinu pro domácnosti elektromobilistů. Zároveň umožňuje financování koupě elektromobilu prostřednictvím výhodného úvěru.

„Jako odborníci na elektřinu jsme schopni elektromobilistům poskytnout řadu výhod navíc. Nabízíme vedle samotných elektromobilů také domácí dobíjecí stanice, které jsou výrazně rychlejší než dobíjení ze zásuvky, takzvané wallboxy. Zároveň jsme schopni naším zákazníkům při instalaci tohoto wallboxu zkontrolovat, zda je jejich elektrická síť pro dobíjení dostatečně robustní. Zákazník tak má jistotu, že mu připojení elektromobilu nezpůsobí žádné potíže,“ říká generální ředitel společnosti ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Pokud není domácnost dostatečně dimenzovaná na provoz wallboxu, je jednou z možností například navýšení kapacity jističe tak, aby nedocházelo k výpadkům během cyklu dobíjení.

ČEZ elektromobily

ČEZ Prodej v tuto chvíli nabízí tři značky a pět typů elektromobilů:
-Hyundai Ioniq, dojezd 280 km, cena 919 990 Kč vč. DPH
-Nissan Leaf, dojezd 378 km, cena 926 000 Kč vč. DPH
-Nissan e-NV200, dojezd 301 km, cena 1 012 770 Kč vč. DPH
-Nissan Evalia, dojezd 301 km, cena 1 086 000 Kč vč. DPH
-Volkswagen e-Golf, dojezd 300 km, cena 981 900 Kč vč. DPH

Nabídku vozů bude ČEZ Prodej postupně rozšiřovat. Firma zároveň nabízí 14 typů wallboxů pro domácí dobíjení a šest druhů dobíjecích kabelů.

Z klasické zásuvky na 230 V se elektromobil dobije za 8 - 12 hodin, což je vhodné pro dobíjení zejména přes noc. V případě použití wallboxu se doba může u některých typů dobíječek a vozů zkrátit na polovinu. Dalším rozdílem je bezpečnost, protože wallboxy jsou oproti běžným zásuvkám speciálně uzpůsobeny pro každodenní dobíjení elektromobilu.

Zákazníci ČEZ Prodej dále získají čip, který v rámci paušálních plateb umožňuje dobít auto ve všech 140 veřejných elektromobilních stanicích ČEZ po celé republice.

ČEZ elektromobily

Komentáře ke článku