Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Poznáte skutečný Londýn?

Poznáte skutečný Londýn?

Lexus ukázal, jak dokonalý je svět počítačových her

Lexus provedl nezvyklou věc. S využitím kupé LC 500 naaranžoval scény z počítačové hry Gran Turismo Sport v ulicích Londýna. Cílem bylo ukázat, jak je hranice mezi umělým a reálným světem mnohdy takřka neviditelná.

Značka pozvala ke spolupráci automobilového fotografa Jaysona Fonga. Ten nejprve zapnul konzoli a ve vlastním obývacím pokoji pořídil virtuální snímky. Ty pak nahrál do chytrého telefonu a přesunul se do terénu.

Který lexus je skutečný a který virtuální?

S pomocí podpůrného týmu odvezl auto do centra britské metropole, kde zachytil identické lokality v jejich skutečné podobě. Při práci stále porovnával aktuální stav s vzorovou fotkou. Nastavil i stejný čas expozice ve svém fotoaparátu, aby byly podmínky naprosto shodné.

Posledním krokem byla postprodukce. Změny se týkaly především odstranění poznávacích značek (ve hře je totiž vozidlo nemá) a drobné úpravy světla. Výsledky jsou překvapivě věrné a doslova k nerozeznání.

Komentáře ke článku