Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lexus na Czech Design Week

Lexus na Czech Design Week

Unikátní instalace japonského krasavce

Česká výstava Czech Design Week je svědkem nevídané instalace Lexusu LC. Té se zhostil přední český designér Petr Novaque, který stojí například za designem reinkarnované Škody 110 R, z roku 2016. Kromě toho se může pochlubit více jak padesáti ocenění z prestižních soutěží.

“Značka Lexus je pro mě symbolem kvality, promyšleného tvarování a luxusu. Ve snaze o extrémní jednoduchost jsem instalaci pojal jako 3D hru s vynášecími čarami, které známe z technických výkresů. Tyto čáry odkazují na vysvětlivky k přednostem vozu. Toto puristické pojetí instalace dává prostor, aby vynikly dokonalé a sošné tvary vozu,” vysvětluje Novaque.

Zvolení zrovna tohoto modelu na designové výstavě není náhoda. Lexus LC Sport Plus je unikátní v tom, že se oproti svému konceptu téměř nezměnil. Na velmi nadčasovém voze pracovalo přes 4 tisíce návrhářů, konstruktérů a techniků. Vůz se stal výkladní skříní automobilky Lexus a kromě hybridního pohonu, nabízí také puristický zážitek v podobě atmosférického osmiválce. 

 

„Lexus je již od roku 2005 jedním z klíčových přispěvatelů v rámci milánského týdne designu. Rovněž pořádá každoroční celosvětovou soutěž pro mladé designéry. S designovým festivalem v ČR se tato luxusní japonská značka spojuje poprvé,“ říká mluvčí českého zastoupení Lexus Jitka Jechová.

Výstava se koná v pražském Kongresovém centru. Hlavní vstup je od metra Vyšehrad. Akci rozhodně doporučujeme navštívit všem, kterým nejsou slova, jako design a umění nejsou cizí. Expozici Lexusu nepřehlédnete, nachází se hned u hlavního vchodu. Akce se koná od 28. listopadu do 2. prosince. Vstupné je 150,- Kč.

 

 

 

Komentáře ke článku