Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Plug-in hybridy Kia dorazí na český trh

Plug-in hybridy Kia dorazí na český trh

Sportswagon a Xceed s cenami těsně pod milion

Společnost Kia Motors Czech uvádí na český trh plug-in hybridní verze modelů Kia XCeed a Ceed Sportswagon.

Modelová řada Ceed patří od samého začátku k nejoblíbenějším vozům značky Kia. Rodina Ceed je zhmotněním naší snahy poskytnout zákazníkům široké spektrum možností, ať už jde o variantu karoserie, nebo volbu pohonných jednotek,“ uvedl Arnošt Barna, generální ředitel Kia Motors Czech.

Pohon zajišťuje kombinace lithium-iont polymerové baterie o kapacitě 8,9 kWh, elektromotoru o 44,5 kW a čtyřválce 1,6 litru Kappa GDI s přímým vstřikováním paliva. Celkový systémový výkon a točivý moment činí 141 k, respektive 265 Nm. Ceed Sportswagon zrychluje z 0 na 100 km/h za 10,8 s, XCeed za 11,0 s. Hnací ústrojí spolupracuje se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou (6DCT). Obě provedení ujedou na elektřinu v kombinovaném režimu až šedesát kilometrů.

Plug-in hybridní verze modelu Ceed ujedou na elektrřinu až šedesát kilometrů

Součástí výbavy jsou kupříkladu inteligentní asistent pro kolmé i příčné parkování, přední parkovací senzory, Full LED přední a zadní světlomety s funkcí denního svícení nebo soubor bezpečnostních systémů včetně autonomního nouzového brzdění FCA s rozpoznáváním aut, chodců a cyklistů. Od druhé poloviny roku bude možné propojení s mobilním telefonem díky aplikaci UVO Connect, což zpřístupní telematiku Kia pro vzdálené ovládání a diagnostiku automobilu.

Importér plánuje do konce roku prodat od každého modelu deset kusů. Ceed Sportswagon PHEV je k dispozici za 949 980 Kč a XCeed PHEV za 999 980 Kč.Vozidla se vyrábějí ve slovenské Žilině a nabízejí se se standardní sedmiletou zárukou s omezením na 150 000 absolvovaných kilometrů.

Komentáře ke článku