Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Umělá inteligence hlídá kvalitu lakování

Umělá inteligence hlídá kvalitu lakování

Automobilka BMW spustila pilotní projekt

Navzdory nejmodernější filtrační technologii se obsah nejjemnějších prachových částic v lakovnách liší v závislosti na nasávaném okolním vzduchu. Pokud přesáhne povolenou hodnotu, mohou se na ještě nezaschlém laku zachytit částice, které povrch vizuálně naruší.

Specialisté na umělou inteligenci (AI) z BMW nyní našli způsob, jak se této situace zcela vyvarovat. Každá čerstvě nalakovaná karoserie musí být podrobena automatické kontrole. Data shromážděná při těchto inspekcích se používají k vytvoření komplexní databáze pro analýzu prachových částic. 

V lakovnách může člověku přijít na pomoc umělá inteligence

Algoritmus na jejím základě a díky informacím z množství senzorů, monitorujícím více než 160 funkcí týkajících se karoserie automobilu, velmi přesně předpoví kvalitu procesu aplikace laku.

Pokud se úroveň prachu zvyšuje z důvodu ročního období nebo prodloužené doby schnutí, může tento trend včas detekovat a je schopen například stanovit dřívější čas pro výměnu filtru. Analýza také ukáže, kdy je potřeba doladit zařízení, které k odstranění prachových částic používá pštrosí peří.

Komentáře ke článku