Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Rio také jako mild-hybrid

Kia Rio také jako mild-hybrid

Emise CO2 klesnou o více než deset procent

Kia představila modernizovaný model Rio. Do prodeje přijde ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Jde o první vůz značky, používající benzinové mild-hybridní ústrojí (MHEV). Kombinuje zážehový motor 1,0 litru Smartstream T-GDi se 48V soustavou MHEV. Cílem je dosažení maximálního poklesu spotřeby paliva s přispěním točivého momentu elektromotoru a rekuperačního brzdění.

Agregát, spřažený s inteligentní manuální převodovkou, disponuje výkonem 100 nebo 120 koní, přičemž emise CO2 se snižují o 8,1 až 10,7 %. Volič jízdních režimů Drive Mode Select umožňuje vybírat mezi módy Eco, Sport a Normal. 

Nové Rio může být vybaveno technologií MHEV

Klasický způsob pohonu reprezentují zážehové jednotky o objemu 1,0 nebo 1,2 litru, ve druhém případě s technologií vstřikování Dual Port Injection. Na výběr jsou šestistupňová manuální nebo sedmistupňová dvouspojková převodovka Kia.

Rio je vybaveno inovovanou navigací s dotykovým osmipalcovým displejem a palubní telematikou Kia UVO Connect Phase II. V kabině se nachází i menší 4,2" obrazovka v přístrojovém štítu. Už v základu je zahrnuto výškové nastavování sedadel. 

Přístrojové desce vévodí osmipalcový displej

Z řady bezpečnostních zařízení je třeba zmínit autonomní nouzové brzdění (FCA) s rozpoznáváním chodců, vozidel a cyklistů, asistenta pro jízdu v pruzích (LKA), sledování únavy řidiče (DAW) a slepého úhlu (BSD), ukazatel rychlostních limitů (ISLW) nebo adaptivní tempomat (SCC).

Nechybějí ani elektronické řízení stability vozu (ESC), kontrola brzdění v zatáčkách (CBC) a zajišťování směrové stability (SLS). V interiéru je instalováno šest airbagů a ukotvení Isofix pro dětské sedačky.

Komentáře ke článku