Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kooperativa pojede podle Semaforu

Kooperativa pojede podle Semaforu

V méně rizikových zemích pojistí i na koronavirus

Pro letošní letní sezonu neplánuje pojišťovna Kooperativa žádné změny v cestovním pojištění.

Velmi citlivě samozřejmě vnímáme situaci okolo nemoci Covid-19 a jejího rozšíření v okolních zemích. Proto jsme uvítali iniciativu Ministerstva zahraničních věcí ČR, které sleduje rizikovost v Evropě a připravilo rozdělení podle barev – Semafor,“ uvedla Jana Konvalinová, vedoucí Odboru cestovního pojištění.

Pro zeleně a oranžově označené destinace tak budou od 15. června 2020 platit volnější pravidla, kdy například nemusejí turisté při návratu podstoupit test na koronavirus ani karanténu.

Podobný pohled na věc máme i v Kooperativě, a proto v těchto státech bude po tomto datu platit plný rozsah u pojištění léčebných výloh, tedy včetně pojistných událostí souvisejících s onemocněním Covid-19,“ dodala Konvalinová.

Pokud po 15. červnu 2020 Světová zdravotnická organizace zruší celosvětovou pandemii, bude Kooperativa i Covid-19 posuzovat jako standardní chorobu, plně krytou z cestovního pojištění.

V červených regionech hodlá Kooperativa z léčebných výloh krýt jen pojistné události, které nebudou mít přímou souvislost s Covid-19 (například nekomplikované zlomeniny, střevní potíže, úžeh nebo úpal).

Komentáře ke článku