Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW zavádí u svých modelů Digitální klíč

BMW zavádí u svých modelů Digitální klíč

Postačí iPhone v kapse

Na vývojářské konferenci Apple Worldwide Developer Conference bylo oznámeno, že se BMW stane prvním výrobcem automobilů, který umožní svým zákazníkům používat iPhone jako plně digitální klíč od vozu.

Po odemknutí auta ho řidič jednoduše uloží do přihrádky pro chytrý telefon a stiskne startovací tlačítko. Příslušné nastavení lze provést aplikací BMW pro smartphony. Majitel může také sdílet jeho výhody až s pěti přáteli, a to včetně alternativy omezení různých funkcí pro mladé šoféry (regulace maximální rychlosti, výkonu, hlasitosti rádia a podobně).

 

BMW se bude moci jednoduše odemknout pomocí iPhonu

 

Správa přístupu z interiéru se provádí i prostřednictvím aplikace Apple Wallet. Důležitou vychytávkou je zachování funkčnosti zařízení až pět hodin po eventuálním vybití iPhonu.

Technologie má být dostupná ve 45 zemích. BMW ji uplatní po 1. červenci 2020 v modelových řadách 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M a Z4.

Další prezentovaná novinka potěší budoucí vlastníky chystaného elektromobilu BMW i4, kteří využívají systém CarPlay. Do plánování cesty budou rovněž zahrnuty informace, kde a kdy je nutné vozidlo dobíjet. Po zadání cíle najdou Apple Maps optimální trasu v závislosti na elektrickém dojezdu a umístění nabíjecích stanic.

Komentáře ke článku