Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Také Hyundai Tucson už je elektrifikovaný

Také Hyundai Tucson už je elektrifikovaný

K dispozici bude jako klasický, mild i plug-in hybrid

Společnost Hyundai Motor dnes představila čtvrtou generaci modelu Tucson. Vyrábět se bude mimo jiné i v továrně HMMC v Nošovicích.

Hyundai je značkou s nejširší nabídkou alternativních pohonů, od mild-hybridů přes klasické a plug-in až po elektromobily napájené akumulátory nebo palivovými články,“ uvedl Michael Cole, prezident Hyundai Motor Europe. „Tato premiéra je pro Hyundai dalším milníkem, protože nyní nabízíme elektrifikované verze pro všechna naše SUV.

Řidič má k dispozici digitální, kompletně konfigurovatelný 10,25“ přístrojový panel a 10,25“ multimediální displej. Vylepšený systém Bluelink umožňuje kupříkladu online vedení trasy, navigování na posledním úseku cesty, vyhledávání polohy auta, případně zamykání a odemykání nebo kontrolu množství paliva v nádrži na dálku. 

Nový Hyundai Tucson uspokojí zájemce o klasické i alternativní pohony

Třízónová automatická klimatizace je teď k dispozici i pro pasažéry na zadních sedadlech. Cestovatelský komfort zvyšují odvětrávání a vyhřívání sedaček. Pro zavazadla je k dispozici prostor o objemu 620, eventuálně až 1799 litrů (po sklopení sedadel).

Vedle sedmi airbagů se o bezpečnost posádky stará široká paleta asistentů. Patří k nim například nouzové brzdění FCA s detekcí vozidel, chodců i cyklistů, upozorňování na rozjezd vozu vpředu LVDA, pomocník pro jízdu na dálnici HDA, inteligentní adaptivní tempomat NSCC-C se zohledňováním zatáček, sledování mrtvého úhlu vnějších zrcátek BCW a BCA nebo kamerové monitorování okolí automobilu SVM. 

Cestujícím se má dostat maximálního pohodlí

Hybridní varianta Tucsonu zahrnuje přeplňovaný zážehový motor Smartstream 1.6 T-GDi s přímým vstřikováním a elektromotor o 44,2 kW (60 k), napájený ze sady akumulátorů Li-Poly o kapacitě 1,49 kWh. Celkový výkon činí 169 kW (230 k). Volit lze mezi pohonem předních nebo všech kol ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou (6AT).

Zájemci o mild-hybridní provedení mají na výběr tři různé agregáty: 1.6 T-GDI Smartstream (110 kW/150 k), 1.6 T-GDI Smartstream (132 kW/180 k) a vznětový 1.6 CRDi Smartstream (100 kW/136 k). Spřaženy jsou se sedmistupňovou samočinnou převodovkou a v prvním a třetím případě alternativně se šestistupňovou mechanickou převodovkou.

Do prodeje se nový Hyundai Tucson v Evropě dostane před koncem roku, plug-in hybrid ovšem až napřesrok. 

Komentáře ke článku