Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kouzelné brýle pomáhají konstruovat auta

Kouzelné brýle pomáhají konstruovat auta

BMW využívá nový druh rozšířené reality

BMW Group v oblasti tvorby koncepčních vozů a prototypů používá nový druh rozšířené reality (AR), který celý proces zrychluje až o 12 měsíců. Speciální brýle umožní vidět reálné tvary a do nich zasazovat 3D holografické modely ve skutečném měřítku.

Vizualizace automobilů a jejich komponentů jsou uložené v datech v platformě BMW Group. Odtud se soubory jednoduchým přetažením z webové databáze umístí do brýlí pro virtuální realitu. Odborníci je pak mohou použít k vytvoření jejich 3D podoby v reálné velikosti a prostředí. 

Brýle s rozšířenou realitou reagují na pohyb rukou

Řešení dovoluje jednoduchým pohybem ruky nejen modifikovat rozměry, ale také umístění a úhly natočení jednotlivých částí. Kromě toho lze vytvářet řezy, zobrazující vnitřní struktury vozidla.

Na části tohoto projektu BMW Group spolupracuje se start-upovou a výzkumnou společností z bavorské metropole. Pilotní závod je situován ve výzkumném a vývojovém centru v Mnichově. Jeho celková plocha činí 100 000 m2 a je zde zaměstnáno 850 lidí. Vznikají tady prototypy s elektrickými i spalovacími motory. Součástmi komplexu jsou také karosárna, montážní linka pro prototypy a středisko pro aditivní výrobu, zaměřené na technologii 3D tisku.

Komentáře ke článku