Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi připravilo pro labužníky ještě lepší pochoutku

Audi připravilo pro labužníky ještě lepší pochoutku

Tři sta koní rozjede SQ2 za necelých pět sekund

Audi představuje modernizovanou podobu modelu SQ2. Předprodej v České republice bude zahájen v nejbližších týdnech, cena začíná na 1 200 900 Kč.

Sportovně laděné SUV se může pochlubit zrychlením z nuly na stovku za 4,9 sekundy, maximální rychlostí 250 km/h a solidní průměrnou spotřebou paliva v kombinovaném jízdním cyklu 7,7 litru na 100 kilometrů. Zásluhu na tom má čtyřválcový přeplňovaný motor 2.0 TFSI, disponující zdvihovým objemem 1984 cm3. Poskytuje nejvyšší výkon 221 kW (300 k) a točivý moment 400 N.m.

Audi valvelift system (AVS) podle potřeby přepíná mezi dvěma úrovněmi zdvihu výfukových ventilů a tím zdokonaluje výměnu plynů ve válcích především v oblasti nízkých otáček. Sběrné výfukové potrubí integrované do hlavy válců přispívá k rychlému zahřátí agregátu na provozní teplotu a zároveň k brzké aktivaci dodatečného čištění výfukových plynů.

Audi SQ2 se sériově dodává se sedmistupňovou převodovkou S tronic. Řidič ji může nechat pracovat v režimech D či S automaticky, nebo se řazení ujme sám. Elektrohydraulicky ovládaná vícelamelová mezinápravová spojka pohonu všech kol rozděluje hnací sílu plynule mezi přední a zadní nápravu. Pokud ztratí přední kola trakci, přenese během několika milisekund točivý moment kompletně na zadní. 

Audi SQ2 je určeno především milovníkům dravého jízdního stylu

Speciálně naladěný podvozek snižuje světlou výšku karoserie o 20 milimetrů. Již v základu získává zákazník řízení jízdní dynamiky Audi drive select, které poskytuje módy auto, comfort, dynamic, efficiency a individual.

Běžně montované osmnáctipalcové ráfky z lehké slitiny lze zaměnit za devatenáctipalcové. Brzdy mají průměr 340 milimetrů na přední nápravě a 310 milimetrů vzadu.

Za příplatek se dají získat světlomety Matrix LED. Ve společném modulu je umístěno sedm jednotlivých diod LED pro inteligentně řízená dálková světla. Dalších deset elektroluminiscenčních diod, které jsou uloženy za kosočtvercovými optickými prvky, vytváří světla pro denní svícení. Nezávisle na tom zajišťuje sedm diod LED funkci dynamických ukazatelů směru.

Zadní výklopné víko zpřístupňuje zavazadlový prostor, který skýtá v závislosti na poloze opěradel zadních sedadel objem 355 až 1000 litrů. 

Již do základu jsou zahrnuty samočinná klimatizace, multifunkční volant a sportovní sedadla. Nadstandardní výbava je členěna do pěti paketů: komfortního uspořádání zrcátek, funkčního, asistenčního parkování, Smartphone a asistenčního Drive.

Zařízení Audi connect zprostředkovává připojení k internetu LTE plus přes hotspot WLAN. Novinkou jsou služby Audi connect emergency call & service a Audi connect remote & control. Majitel může s jejich pomocí například uzamknout vůz na dálku nebo zjistit množství paliva v nádrži. 

Adaptivní asistent řízení podporuje šoféra v mnoha situacích. Ovládání automobilu v příčném směru probíhá, dokud se člověk alespoň lehce dotýká volantu s kapacitním snímáním, čímž potvrzuje svou pozornost. Ve spolupráci s kamerovým rozpoznáváním dopravních značek zajišťuje adaptivní asistent řízení samočinné zpomalování vozidla v určitých situacích – například před úsekem s omezenou rychlostí jízdy nebo začátkem obce. Jakmile toto skončí, znovu zrychlí na nastavenou hodnotu.

Komentáře ke článku