Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Výroba Volkswagenu e-Golf definitivně skončila

Výroba Volkswagenu e-Golf definitivně skončila

V drážďanské továrně ho nahradí elektromobil ID.3

Těsně před Vánoci sjel z montážní linky ve Skleněné manufaktuře u Drážďan poslední kus elektromobilu Volkswagen e-Golf. Vozidlo v odstínu šedá Urano bylo 50 401. od spuštění jeho výroby zde v březnu 2017.

Nyní závod čeká třítýdenní rekonstrukce, během níž dojde například k instalaci zařízení na sestavování panoramatického střešního okna a k přizpůsobení podávacích prostředků pro kompletaci přístrojové desky a sedadel. Následně se v něm rozeběhne produkce modelu ID.3. „Po Cvikově jsme druhou továrnou v Evropě, v níž budou vznikat vozy na základě nové modulární platformy MEB pro elektromobily,“ zdůraznil vedoucí Skleněné manufaktury Danny Auerswald. 

Volkswageny e-Golf vystřídá ve Skleněné manufaktuře model ID.3

Volkswagen e-Golf byl uveden na trh v roce 2013 a do léta 2020 se montoval ve Wolfsburgu. V roce 2017 pak navíc začal opouštět i brány Skleněné manufaktury, původně vybudované pro luxusní VW Phaeton. Dohromady se ho vyrobilo 145 561 exemplářů, jež se setkaly s pozitivním zákaznickým ohlasem zejména v Německu a Norsku.

Komentáře ke článku