Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW ID bude možné sdílet mezi více vozidly

BMW ID bude možné sdílet mezi více vozidly

Větší personalizace uživatelského zážitku

Při používání nového BMW iDrive se majitelé mohou těšit z větší personalizace uživatelského zážitku vytvořeného na základě BMW ID. V budoucnu bude možné do BMW ID bezpečně uložit ještě osobnější nastavení a sdílet je mezi vozidly. Aby ostatní uživatelné neměli přístup k osobním údajům, je možné je chránit PIN kódem nebo BMW ID spárovat s konkrétním klíčem.

Po načtení BMW ID vozidlo řidiče uvítá osobním způsobem a zobrazí personifikovanou profilovou fotku, kterou lze nahrát do aplikace My BMW. Jakmile je BMW ID odemčeno spárovaným klíčem nebo po zvolení konkrétního BMW ID přímo ve vozidle, okamžitě se aktivují osobní nastavení.

BMW ID

 

Klíčem k tomu všemu je ultra širokopásmová (UWB) rádiová technologie. Umožňuje přesné určení polohy vozidla ve vztahu ke klíči nebo chytrému telefonu, což znamená, že automobil s přesností na centimetry ví, odkud řidič přichází a v jaké vzdálenosti se nachází. Jakmile se vzdálenost zmenší na méně než tři metry, vozidlo se začne probouzet a tento fakt dá najevo prostřednictvím vnějších světel postupně zesilujícím a dynamickým způsobem. Uvnitř vozu se rozsvítí měkké tlumené světlo. Vozidlo majiteli ukazuje cestu dovnitř, jež je v blízkosti řidičových dveří osvětlena světelným kobercem s geometrickými tvary inspirovanými grafickým uživatelským rozhraním vozidla.

BMW ID

 

Jakmile se řidič přiblíží na jeden a půl metru a má u sebe BMW klíč nebo chytrý telefon s BMW Digitálním klíčem Plus vozidlo se samo odemkne. Otevřením dveří se aktivuje funkce asistence nasedání a také vyhřívání povrchů a volantu. Na celé ploše BMW Prohnutého displeje se objeví uvítací animace ve stylu BMW, která provází spouštění systému.

Ještě před nastoupením se z BMW ID načtou osobní nastavení a chytrý telefon řidiče se s vozidlem spáruje. Pokud řidič právě telefonuje, hovor se plynule přepne do mikrofonu a reproduktorů vozidla. Mezitím kontrolní displej zobrazí uvítací okno s osobním pozdravem a užitečnými návrhy a informacemi.

BMW ID

 

Jednou z klíčových funkcí je v tomto případě učící se navigace, což znamená, že mapy BMW Maps využívají pro učení a předvídání cíle, kam řidič pravděpodobně zamíří, návyky spojené s osobním BMW ID. To řidiče zbaví nutnosti opětovně zadávat cíl u pravidelně se opakujících cest, jako například při každodenním dojíždění do práce. Aktivovaná navigace přitom zajistí, že budou k dispozici informace o případných nebezpečích na zvolené trase. Všechny naučené cíle lze zobrazit ve vozidle, v aplikaci My BMW a je možné je případně smazat.

BMW ID

 

 

Komentáře ke článku