Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nedělní chvilka (digitálního) umění

Nedělní chvilka (digitálního) umění

Virtuální cestování za uměním z pohodlí domova

Buď osobně (s ohledem na protiepidemiologická opatření) na adrese 166 Linken Wienzeile ve Vídni, nebo z pohodlí domova máte možnost vyzkoušet si rozšířenou realitu (AR) od BMW s názvem BORNELECTRIC AR EXPERIENCE.

Jedná se o streetartové dílo od BMW. Styl je kombinací digitální estetiky a ručně malované typografie. V této podobě jde o poprvé v Rakousku realizované dílo. Jediná podmínka: potřebujete účet na Instagramu. Jak na to?

Chcete-li zobrazit efekt, otevřete tento odkaz na mobilním zařízení:

https://www.instagram.com/ar/257248029796196

Instagram se otevře přímo s filtrem AR – BORN ELECTRIC

Zaměřte fotoaparát svého mobilního zařízení na nástěnnou malbu na 166 Linken Wienzeile ve Vídni, kterou vidíte na následujícím obrázku.

Uvidíte zážitek z rozšířené reality, který závisí na rozlišení obrazovky.

 

V noci jsou umělecká díla osvětlena a oživena speciálními projekcemi. Digitální AR filtr #bornelectric od BMW umožňuje digitálnímu uměleckému dílu ožít. To nejenže vytváří působivý zážitek přímo na místě ve Vídni, ale také jej zpřístupňuje prostřednictvím digitálních kanálů.

Kulturní a společenská angažovanost je pro nás velmi důležitá, proto v BMW Group podporujeme mnoho projektů. Street art v podání BMW ve Vídni je prohlášením a příslibem pro všechny: BMW Group elektrifikuje Evropu – udržitelně a inovativně. Podporujeme Rakousko a Evropu v přechodu na elektromobilitu a vytváříme tento inovativní a udržitelný obrat,“ říká o projektu Mariahilf Christian Morawa, generální ředitel BMW Austria.

Nástěnná malba byla vytvořena pomocí chladivých barev rakouské rodinné firmy Baumit se sníženým obsahem oxidů dusíku. V rámci tohoto projektu byl tento druh barvy použit poprvé. Barvy se vyrábějí v Rakousku, což zajistilo krátké dodací cesty a podporu regionálních společností.

BMW Rakousko získalo kreativní podporu od společnosti CONCRETE. Jedná se o agenturu specializující se na tvorbu graffiti, která celé dílo vytvořila.

 

Komentáře ke článku