Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Automobilka BMW získá dostatek čipů

Automobilka BMW získá dostatek čipů

Smlouva s INOVA zajistí ročně miliony polovodičů

V závislosti na možnostech výbavy obsahuje každý automobil několik tisíc polovodičů, které jsou nezbytné pro všechna elektronická zařízení. Slouží k různým funkcím, v počítačích provádějí aritmetické a řídicí úlohy, ukládají data nebo dokonce zpracovávají více úloh najednou. A podíl v současnosti obtížně dostupných elektronických součástek ve vozidlech se bude v budoucnu pravděpodobně dále zvyšovat.

BMW hledá nové způsoby spolupráce s dodavateli a v případě strategicky důležitých komponentů se více zapojuje do dodavatelské sítě. Za účelem dlouhodobého zajištění dodávek polovodičů uzavřela společnost přímou dohodu se společností INOVA Semiconductors, která se zabývá vývojem high-tech mikročipů, a společností Globalfoundries, výrobcem funkčních polovodičů. Tato dohoda zaručuje BMW Group dodávky několika milionů mikročipů ročně. Mikročipy budou použity v inteligentní LED technologii ISELED, na jejímž vývoji se BMW Group podílela a která bude poprvé použita v BMW iX a následně rozšířena do dalších modelů. Dodávky BMW iX zákazníkům byly zahájeny počátkem listopadu.

Prohlubujeme partnerství s dodavateli v klíčových bodech naší dodavatelské sítě a synchronizujeme plánování kapacit přímo s výrobci a vývojáři polovodičů. To zvyšuje spolehlivost plánování a transparentnost potřebných objemů pro všechny zúčastněné a zajišťuje naše potřeby v dlouhodobém horizontu,“ říká Dr. Andreas Wendt, člen představenstva BMW AG odpovědný za nákup a dodavatelskou síť. „Tato průkopnická dohoda představuje další logický krok k vyváženějšímu a proaktivnějšímu zajištění našich budoucích dodávek.

Tato dohoda je příkladem závazku vytvořit pevnější partnerský přístup k dodavatelskému řetězci s cílem obnovit rovnováhu mezi nabídkou a poptávkou po čipech v automobilovém průmyslu, jakož i úsilí o další urychlení technologických inovací.

Tato dohoda přímo s OEM výrobcem pro nás jako výrobce polovodičů představuje zcela jistě novou oblast,“ říká Robert Kraus, generální ředitel společnosti INOVA Semiconductors. „Pevně však věříme, že nám tento inovativní přístup k partnerství v celém výrobním řetězci pomůže dosáhnout našich cílů: Tímto způsobem můžeme zabezpečit dodávky pro naše koncové zákazníky a zajistit vysokou spolehlivost plánování v průběhu dlouhých výrobních cyklů čipů. Je to skutečná výhra pro všechny.

Komentáře ke článku