Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford chystá nový Courier a Connect

Ford chystá nový Courier a Connect

Na evropský trh přijdou v létě

Ford uvede v létě 2018 na trh nové pokolení svých užitkových modelů Transit Courier a Connect. „Aktuální generace Transitu vzala evropský trh útokem,“ uvedl vedoucí manažer pro oblast užitkových vozů Ford Europe Hans Schep. „A my rozhodně nehodláme dávat nohu z plynu. Proto jsme obě jeho kompaktní varianty kompletně přepracovali. Nyní jsou ještě atraktivnější, hospodárnější a připravené zvládnout prakticky každou práci, kterou od nich zákazník bude požadovat.

Do Couriera naložíte až 550 kilogramů nákladu

Courier (na titulním snímku) bude poháněn 1,5litrovým turbodieselem TDCi nebo litrovým tříválcem EcoBoost. Současná pětistupňová převodovka je nahrazena šestistupňovou. Do nákladového prostoru o velikosti až 2,4 m3 lze umístit zboží o hmotnosti až 550 kilogramů. Přibývá další výbavová linie s názvem Limited.

V novém kabátě se představí také Ford Connect

V kabině Connectu zaujme na první pohled šestipalcový dotykový displej, jímž se ovládá komunikační a zábavní systém Ford Sync 3. Škála pohonných jednotek je rozšířena o vznětový agregát EcoBlue o objemu 1,5 litru. Zážehové agregáty reprezentuje vylepšený tříválcový litrový EcoBoost. Kromě šestistupňové převodovky je pro EcoBlue dostupná i samočinná osmistupňová. Z celé řady asistentů je třeba zmínit inteligentní omezovač rychlosti (schopný ji upravit podle údaje na dopravní značce), antikolizní systém s funkcí rozeznávání chodců, eliminaci vlivu bočního větru nebo pomocníka při parkování. Connect uveze v nákladovém prostoru o kapacitě 3,6 m3 až 890 kilogramů zátěže.

Palubní desce Connectu vévodí dotykový displej

Komentáře ke článku