Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Důležitá role Škoda Auto v Indii

Důležitá role Škoda Auto v Indii

V projektu India 2.0 má posílit pozice koncernu

Cílem projektu India 2.0 je dlouhodobé posílení pozice koncernu Volkswagen na tomto významném trhu s potenciálem velkého růstu.

Koncern Volkswagen nás pověřil tímto zodpovědným úkolem a ještě více tak zdůraznil svou důvěru v kompetence týmu Škoda Auto,“ uvedl předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier. Zhruba před rokem a půl byla Škoda Auto pověřena vypracováním plánu na dlouhodobě úspěšnou modelovou ofenzívu značek Škoda a Volkswagen v objemových segmentech na indickém trhu.

Všechny v budoucnu lokálně v Indii vyvíjené a vyráběné modely budou vycházet z platformy MQB (Modulare Querbaukasten, modulární stavebnice pro vozy s motorem uloženým napříč) koncernu Volkswagen. MQB plní i přísnější regulatorní požadavky, které budou v Indii platit od roku 2020. Zásadní výhodou využití platformy MQB je, že standardizace dílů, jejich rozměrů a výrobních procesů snižuje náklady a zkracuje dobu výroby. Navíc MQB zvyšuje flexibilitu při vývoji nových vozidel.

Škoda Auto přebírá v rámci projektu India 2.0 i celkovou odpovědnost za subkompaktní platformu MQB A0, nejprve se zaměřením na Indii (MQB-A0-IN). Těžiště vývoje nových modelů bude především přímo v zemi. Vedoucím projektu bude výkonný ředitel Skoda Auto India Private Ltd. Gurpratap Boparai.

V čele projektu bude stát Gurpratap Boparai

Jsme přesvědčeni, že jsme společně se značkou Volkswagen po roce a půl roku intenzivní práce nalezli vhodný postup, abychom na indický trh uvedli ty správné vozy ve správný čas. První model na nové platformě MQB-A0-IN představíme již v roce 2020. Jsem přesvědčen o tom, že náš projekt India 2.0 bude úspěšný,“ říká předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

Značka Škoda je na indickém subkontinentu aktivní od roku 2001. V loňském roce bylo zákazníkům v Indii dodáno celkem 17 100 vozů Škoda (+ 31,4%, v roce 2016 to bylo 13 000 kusů). V současné době nabízí Skoda Auto India Private Ltd. čtyři modelové řady: Rapid, Octavia, Superb a Kodiaq, který byl na trh uveden v říjnu roku 2017. Rapid se vyrábí v továrně v Puně, zatímco modely Octavia, Superb a Kodiaq vznikají v Aurangábádu, kde také sídlí ústředí společnosti.

 

 

 

Komentáře ke článku