Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus

S posíleným komfortem

V roce 2016 Citroën uvedl na trh model C3, o rok později následovaly C3 Aircross a C5 Aircross a nyní pokračuje ve své produktové ofenzívě kompaktním přepracovaným hatchbackem C4 Cactus.

Design vozu je moderní a reprezentativní. Pětimístný interiér vyniká komfortem, díky němuž je posádka doslova hýčkána. Je využit program Citroën Advanced Comfort a v Evropě se poprvé představuje nové odpružení podvozku s progresivními kapalinovými tlumiči s hydraulickými dorazy, které vyrovnávají nerovnosti vozovky. Světovou premiéru mají sedadla Advanced Comfort z pěny s vysokou hustotou.

Oproti předchozímu modelu byly tolik diskutované tzv. airbumby přemístěny ze dveří do jejich spodní části a zmenšeny. Nové jsou i široká přední maska, tvar blatníků a hladká zadní strana se světly s LED diodami vytvářejícími 3D efekt. Dlouhý rozvor (260 cm) s krátkými převisy zaručuje kompaktní rozměry. Díky tomu je vůz snadno ovladatelný a zároveň prostorný.

C4 Cactus skýtá tři desítky kombinací individualizace exteriéru, především zásluhou devíti odstínů karoserie a čtyřem balíčkům Pack Color, které zahrnují elegantní barevné prvky. Pět různých stylů interiéru do něj vnáší světlo a eleganci. 

Nabídku v České republice představují dvě úrovně výbavy a dvě motorizace. Základní výbava Feel zahrnuje všechny důležité bezpečnostní systémy, manuální klimatizaci, audiopřístroj, přední mlhovky, asistent rozjezdu ve svahu, zadní parkovací asistent, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, tempomat a omezovač rychlosti, dotykový 7“ displej, airbag spolujezdce ve střeše a další prvky.

Za příplatek lze získat Paket Bezpečnost, který obsahuje varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu, systém rozpoznávání dopravních značek, Active Safety Brake, Driver Attention Alert, automatickou klimatizaci, samočinné rozsvěcení světel, samočinné stěrače a clonu u zpětného zrcátka. To vše za 15 000 Kč!

Vyšší úroveň výbavy Shine přidává již zmíněný Paket Bezpečnost a dále Paket Automatic, hliníková šestnáctipalcová kola a integrovaný navigační systém Citroën Connect Nav. V benzinové verzi tento bohatě vybavený vůz startuje na ceně 339 900 Kč. Přikoupit lze například Grip Control za 20 000 Kč, vyhřívaná sedadla za 7000 Kč nebo panoramatické střešní okno za 19 000 Kč.

Zákazník má na výběr motorizaci zážehovým přeplňovaným tříválcem 1.2 PureTech s výkonem 81 kW (110 k) za akční cenu 339 900 Kč nebo vznětovým přeplňovaným čtyřválcem 1.6 BlueHDI se 73 kW (100 k) za 379 900 Kč. Automat EAT 6 je k dispozici pro benzinovou verzi a připlácí se za něj 40 000 Kč. V plánu jsou ještě pohonné jednotky 1.2 PureTech 130 a 1.6 BlueHDI 120.

Benzinová verze s točivým momentem 205 Nm při 1500/min spotřebuje podle údajů výrobce v průměru 4,9 litru na sto kilometrů. Diesel s 254 Nm při 1750/min se „spokojí“ s 3,6 litry nafty na sto kilometrů. S nádrží na padesát litrů tak ujedete slušnou porci kilometrů.

 

 

 

 

Komentáře ke článku