Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Audi e-tron ukázalo svůj interiér

Audi e-tron ukázalo svůj interiér

Premiéra virtuálních zpětných zrcátek

V Dánském královském divadle v Kodani byl poprvé představen interiér prototypu Audi e-tron. Elektromobil je stále k vidění pouze s vnějším maskováním, prostor pro posádku však již byl odtajněn.

Vejde se do něj pět osob i se svými zavazadly. Podlaha před zadními sedadly je rovná, což ponechává pro nohy více prostoru v porovnání s konvenčně poháněnými modely.

Konstruktéři použili špičkové materiály, ať už jde o ušlechtilou kůži Valcona nebo kartáčovaný tmavý hliník. Vzor prošívání na sedadlech čerpá inspiraci z motivu elektrických plošných spojů. Na přání je dodáván paket nasvícení kontur a dekoračního osvětlení. V tomto případě je zespodu osvětleno také logo e-tron na přístrojové desce.

 

Audi e-tron se po ulicích zatím pohybuje v zamaskované podobě

 

Displej panelu přístrojů Audi virtual cockpit vizuálně vyčnívá volně do prostoru. Ve světové premiéře jsou za příplatek dostupná virtuální vnější zpětná zrcátka. Do jejich plochých konzol jsou integrovány malé kamery, jejichž záběry jsou po digitálním zpracování zobrazovány na 7“ obrazovkách OLED v interiéru. Řidič může dotykem měnit jejich různá nastavení.

Další dominantou je konzole středového tunelu, která spočívá na otevřených bočních stěnách. Nad ní je umístěna opěrka pro ruku s integrovaným voličem provozního režimu poháněcího ústrojí. O ozvučení se stará zařízení Bang & Olufsen, sestávající s celkem 16 reproduktorů a zesilovače o výkonu 705 W.

Komentáře ke článku