Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Štajf a Ehlová dojeli v Libanonu na pátém místě

Štajf a Ehlová dojeli v Libanonu na pátém místě

Žhavé peklo na černém ledě

Posádka týmu Racing 21 Vojtěch Štajf a Marcela Ehlová úspěšně absolvovala třetí díl středovýchodního soutěžního mistrovství (Middle East Rally Championship). V 41. ročníku Rally of Lebanon obsadila se svojí Škodou Fabia R5 páté místo v absolutní klasifikaci.

Podnik sestával z 11 rychlostních zkoušek o celkové délce 223 kilometrů. Měly asfaltový povrch, kterému se však v této oblasti přezdívá Black Ice (Černý led).

V pátek čekala na všechny účastníky pouze jedna superspeciálka na motokárovém okruhu ve městě Mtein, která se jela systémem proti sobě startujících dvojic. Češi zde zajeli druhý čas se ztrátou 0,6 sekundy na 13násobného vítěze a domácího matadora Rogera Feghaliho, pilotujícího stejný vůz.

Sobotní etapa, rozdělená do dvou sekcí, byla náročná i panujícími extrémními teplotami, šplhajícími až 36 stupňům. Štajf s Ehlovou se během ní drželi na průběžné šesté pozici.

V neděli byly sice na programu jen čtyři měřené úseky, avšak bez možnosti poledního servisu na voze. V posledních třech horských vložkách, které byly situovány do nadmořské výšky až 1800 metrů, zaznamenal Štajf dvakrát třetí nejrychlejší čas, což jej nakonec posunulo v konečném pořadí Rally of Lebanon na pátou příčku.

Nechci, aby to znělo jako klišé, ale já jsem skutečně ve své kariéře tak těžkou rallye nejel. V sobotu to bylo na erzetách hotové peklo. Neměl jsem zkušenosti s tímto typem asfaltu a stále jsem hledal optimální brzdné body na průběžně se měnícím gripu našich pneumatik. Bylo to šílené!“ konstatoval v cíli Vojta Štajf.

 

Vojta Štajf nikdy neabsolvoval tak těžkou soutěž

 

Komentáře ke článku