Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Virtuální muzeum Citroënu

Virtuální muzeum Citroënu

Webová procházka stoletou historií značky

Citroën v České republice spouští nové webové stránky Citroën Origins (www.citroenorigins.cz), zasvěcené dějinnému odkazu značky. Jejich součástí jsou rovněž panoramatické pohledy, specifické zvuky, dobové brožury a další zajímavé materiály.

V tomto virtuálním muzeu jsou představeny veškeré zásadní modely z historie automobilky. Na hlavní stránce se návštěvníkovi zobrazí fotografie celkem padesáti automobilů z časového období 1919 až 2018. Prvním z nich 10 HP Type A, zatím nejmladším C3 Aircross.

 

Na úplném začátku - první citroën s označením 10 HP Type A

 

Po rozkliknutí se objeví základní technické údaje a v dalším kroku potom nejrůznější podrobnosti, akustický záznam a bohatá fotodokumentace. Velmi poutavé jsou například dobové propagační plakáty.

 

Citroëny DS během slavnostní návštěvy britské královny Alžběty II. ve Francii v roce 1972

 

K dispozici je také sofistikovaný vyhledávač, řadící jednotlivé exempláře podle kategorií a umožňující tak tematickou prohlídku (minivany, malé, městské, střední, volnočasové, MPV, sportovní, rodinné a užitkové vozy).

Samostatné kapitoly jsou věnovány zakladateli společnosti André Citroënovi, vývoji loga (víte, že charakteristické dva šípy mají svůj původ v parních mlýnech?) a aktuálnímu programu Komfort Citroën.

Komentáře ke článku