Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ukládání zavazadel podle metody KonMari

Ukládání zavazadel podle metody KonMari

Vzít s sebou jen to, co bude opravdu užitečné

Balení na dovolenou může být pro někoho pořádně stresující záležitostí. Ve snaze na nic nezapomenout se mnohdy nakupí tolik věcí, že je zavazadelník auta odmítá pojmout.

Jak se těmto situacím vyhnout, radí Aline Lauová, která seznamuje veřejnost se zásadami metody KonMari, zdůrazňující pořádek jako životní filozofii.

Její doporučení se dají shrnout do pěti bodů:

1. Nejprve si ujasníme, co všechno vzít s sebou. Sepíšeme si seznam a představíme si, jak chceme prožít volné dny. Díky tomu si zabalíme pouze to, co pro nás bude skutečně užitečné.

2. Předměty, o nichž jsme rozhodli, že jsou pro nás nezbytné, rozdělíme do skupin (oblečení, vybavení, dětské hračky, lékárnička…) Například umístění hraček a úhledně složeného plážového vybavení do stejné části pomůže efektivně využít volný prostor.

3. Oblečení svineme a uložíme svisle. Zabere méně místa a bude snadno dostupné. Navíc vznikne příjemný vizuální efekt.

4. Využijeme maximálně interiér vozu. Do odkládacích schránek jde většinou dát různé nezbytnosti, jakými jsou papírové kapesníky nebo nápoje. Z bezpečnostních důvodů je však dobré pamatovat na to, aby nic neleželo volně uvnitř kabiny, na sedadlech nebo na ploše za zadními sedadly.

5. Jako poslední nakládáme to, co budeme potřebovat jako první. Vždy je praktičtější nechávat rukojeti nahoře pro snadnější uchopení zavazadla. Při manipulaci s kufry by měly být nejtěžší položeny vždy dole a co nejdále v zavazadlovém prostoru. Jinak mohou náhlé intenzivní brzdění nebo vyhýbací manévr způsobit jejich pohyb. Při jízdě rychlostí 100 km/h a prudkém zpomalení se zavazadlo o hmotnosti 30 kilogramů promění v devadesátikilový projektil.

Komentáře ke článku