Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Territory

Ford Territory

Kompaktní SUV s čínským původem

Ford oficiálně představil novou generaci svého úsporného kompaktního SUV pro rozvojové trhy Ford Territory. V oficiální tiskové zprávě uvádí, že nový model bude vyrábět ve spojení s čínskou společností Jiangling Motors Corporation (JMC). Ve skutečnosti ale tento vůz není originální konstrukcí Fordu, nýbrž variací na téma crossoveru Jiangling Yusheng S330.

Je jasné, že takový postup není právě nejlepším způsobem, jak posílit obraz americké značky, nicméně mimo Čínu se tento model pravděpodobně neobjeví.

Vytvořit Ford Territory na bázi kompaktního crossoveru Jiangling Yusheng S330 (rozvor náprav 2712 mm, délka 4588 mm) přináší rychlé řešení dramatického poklesu prodeje Fordu na čínském trhu. Vůz se začne prodávat na začátku příštího roku za velmi atraktivní cenu a se všemi poznávacími znaky Fordu, ovšem s původní přístrojovou deskou, značkovým multimediálním systémem s hlasovým ovládáním a moderními prvky aktivní bezpečnosti.

Pohonnou jednotkou bude zážehový motor doplněný o mild-hybridní systém se 48 V sítí, ale podrobnosti zatím nejsou známé. Jiangling Yusheng S330 pohání turbodmychadlem přeplňovaný zážehový motor 1,5 l/120 kW (163 k) a v nabídce je pohon předních nebo všech kol. Jméno Territory už Ford používal pro crossover prodávaný v Austrálii a vytvořený na bázi dnes už nevyráběného modelu Falcon.

 

Komentáře ke článku