Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Vršecký v Číně znovu neporazitelný

Vršecký v Číně znovu neporazitelný

V Goldenportu vyhrál oba závody

Na okruhu Goldenport poblíž Pekingu byl zahájen čtvrtý ročník seriálu China Truck Racing Championship. Jeho dvojnásobný vítěz David Vršecký ovládl jak kvalifikaci, tak oba závody. Týmový kolega českého reprezentanta Gong Bin vybojoval dvě druhá místa.

Vršecký řídil nový závodní speciál Buggyra Zero. „Je třeba říct, že před startem panovala lehká nervozita, jak bude truck vůbec fungovat. Ta ale opadla hned v úvodních trénincích, kdy jsem viděl, že auto je připravené skvěle. Osvědčily se i úpravy, které jsme provedli na motoru Weichai,“ pochvaloval si. „Startoval jsem z pole-position a nikoho jsem před sebe nepustil. Vůz fungoval perfektně,“ dodal po vítězné úvodní jízdě.

 

David Vršecký s parťákem Gong Binem

 

Odveta pak po vzoru evropského šampionátu měla na roštu obrácené pořadí prvních osmi jezdců. „Museli jsme se s Gong Binem prokousávat dopředu, což se nám podařilo. V půlce se ovšem stala nehoda a čtyři kola jsem byl nucen kroužit za safety carem. Po restartu jsem už neměl téměř žádný problém dojet si pro vítězný double,“ konstatoval spokojený Vršecký.

Komentáře ke článku