Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai dodal provozní vozy pro Masarykův okruh

Hyundai dodal provozní vozy pro Masarykův okruh

Budou sloužit i jako safety a medical car

Provoz na Masarykově okruhu nově zabezpečují tři automobily Hyundai i30, z toho dva ve sportovní verzi N (nazvané podle toho, že její jízdní zkoušky probíhaly na Severní smyčce Nürburgringu). Auta fungují jako safety car, medical car a vůz pro race control.

Oproti sériovému provedení prošly několika modifikacemi. Na první pohled viditelnou změnou jsou především majáky s homologací FIA, které slouží pro signalizaci závodním strojům na trati. Medical car v provedení performance má navíc upravený zavazadlový prostor, který lékařskému týmu umožňuje převoz plnohodnotného zdravotnického vybavení.

Vozidla dodala společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech. „Po letech provozu bylo načase stěžejní část našeho vozového parku obměnit a je velmi příhodné, že odteď provoz na závodní dráze pomáhají řídit auta, která v sobě nezapřou okruhový původ,“ uvedla předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

 

 

 

Komentáře ke článku