Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Pamětní lípa na Masarykově okruhu

Pamětní lípa na Masarykově okruhu

Zasadily ji legendy našeho motocyklového sportu

K oslavám sta let od vzniku Československa se připojily také významné osobnosti našeho motocyklového sportu. V areálu Masarykova okruhu v Brně vysadily při této příležitosti pamětní lípu.

Slavnostního aktu se zúčastnili někdejší skvělí silničáři, mnohonásobní mistři republiky Bohumil Staša, Peter Baláž, Bedřich Fendrich a Jiří David.

Výstavbu okruhu a následný první závod v roce 1930 bylo tehdy možné uskutečnit i díky podpoře Tomáše Garriguea Masaryka. Proto bychom rádi touto cestou vzdali hold nejen jemu, ale i všem, kteří se na vzniku dráhy a jejím provozu podíleli, a závodníkům, kteří na ní v následujících desetiletích svedli spoustu bitev o vítězství. Motoristický sport je nedílnou součástí československého společenského života už od předválečné doby a je důležité si tuto tradici připomínat,“ uvedla předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno Ivana Ulmanová.

 

 

 

Komentáře ke článku