Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW Vision iNEXT

BMW Vision iNEXT

Vizionářský koncept ukazující budoucí model

BMW Group tvrdí, že koncept iNEXT je odpovědí na otázky: „Jak budeme cestovat v budoucnosti?“ a „Jak má vypadat automobil, který již nebude muset řídit člověk, ale měl by být stále velmi emotivní?“

BMW Vision iNEXT

V novém koncepčním voze se propojují vysoce automatizovaná jízda s elektrickým pohonem a připojením. Vision iNEXT svojí robustností na 24“ kolech vypadá jako zvětšené vozy SAV značky BMW. Velikost a proporce v kombinaci s obrovskými „ledvinami“ na přídi dodávají vozu autoritativní postoj.

„BMW Vision iNEXT potrhuje skutečnost, že Německo bude mít v utváření budoucí mobility hlavní slovo,“ tvrdí předseda představenstva BMW Group Harald Krüger.

BMW Vision iNEXT chce být místem pro relaxaci, ale také interaktivním nebo zábavným partnerem. Proto nabídne velké možnosti přizpůsobit se požadavkům posádky. Kabina připomíná komfortní a moderní obytný prostor s nábytkem na kolech.

BMW Vision iNEXT

Řidiči BMW Vision iNEXT mohou volit mezi tím, zda řídí sami (režim Boost) nebo je veze vozidlo (režim Ease). V režimu Boost jsou volant a displeje nasměrovány k řidiči. Kromě toho před ním nejsou žádné další displeje nebo ovladače.

Po aktivaci režimu Ease (pokud jeho použití dovolí legislativa) se prostředí změní: volant se mírně odsune a vytvoří otevřenější prostor před řidičem. Zobrazení na displejích změní podobu z informací zaměřených především na jízdu na režim Objevování, který řidiči a spolujezdcům nabízí různá místa a akce probíhající v okolí, jež by je mohly zajímat. Hlavové opěrky lze sklopit dozadu, což usnadní komunikaci mezi cestujícími v první a druhé řadě.

Po vyslovení „Hej BMW“ se aktivuje inteligentní osobní asistent. BMW Vision iNEXt je automaticky propojeno s BMW Connected, chytrými zařízeními majitele a domácí sítí. Umožní například zavřít okna v domě prostřednictvím hlasového povelu.
Sériová verze BMW iNEXT se bude od roku 2021 vyrábět v Dingolfingu.

BMW Vision iNEXT
BMW Vision iNEXT

Komentáře ke článku