Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Telluride

Kia Telluride

Velký crossover s překvapující premiérou

Bývaly doby, kdy se premiéry nových modelů automobilů odehrávaly výhradně na velkých autosalonech. To už dávno neplatí a automobilky volí nejrůznější akce, které více odpovídají charakteru jejich novinek - v poslední době jsou to nejčastěji veletrhy spotřební elektroniky.

Kia Telluride

Kia ovšem v USA překvapila úplně novou volbou. Svůj největší model, sedmimístné SUV Telluride pro modelový rok 2020, totiž poprvé vystavila během týdne módních přehlídek New York Fashion Week. Důvodem bylo, že vystavené auto speciálně ozdobil texaský módní návrhář Brandon Maxwell. Je ovšem velmi nepravděpodobné, že jím navržené oděvní doplňky, kůží potažené kliky dveří nebo střešní nosič zavazadel budou v nabídce, až se tyto vozy příští rok objeví u prodejců značky.

Kia zatím jen prozradila, že Telluride bude o pár centimetrů delší než Sorento a pohánět jej bude motor V6. Viditelné uspořádání interiéru je typické pro velké modely značky nejnovější generace, s dotykovou obrazovkou infotainmentu a otočným ovladačem jízdních režimů. To zde doplňují potahy přístrojové desky, volantu a klik i výplní dveří hnědou kůží ve westernovém stylu.

Telluride bude mít oficiální premiéru v lednu na autosalonu v Detroitu, vyrábět se bude ve West Pointu ve státě Georgia a do prodeje v USA přijde v létě 2019 jako modelový rok 2020. Prodej v Evropě nejspíš emisní limity neumožní.

Komentáře ke článku