Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Toyota Corolla Touring Sport

Nová Toyota Corolla Touring Sport

První dojmy z pařížského autosalonu

Karosářské provedení hatchback bylo k vidění již v Ženevě. Pařížský autosalon už ale přivítal i verzi Touring Sports. Obě se vyráběly i vyvíjely v Evropě.

 

Nová Corolla vypadá úchvatně a u verze Touring Sports to platí dvojnásob. Design působí svěže a vyzývavě. Cílí na rodiny i na firemní flotily. Mluvit za něj budou příznivá cena, hybridní technologie, dynamický design a nová podvozková architektura TNGA (Toyota New Global Architecture).

 

Příjemným překvapením je prostorný zavazadlový prostor (až 598 l) s plnohodnotnou rezervou. Pro cestující je všude dostatek místa, a to jak vpředu tak vzadu. Dozadu se pohodlně vejde člověk měřící přes sto osmdesát centimetrů, a to i přes sešikmenou záď vozu. Sedadla řidiče a spolujezdce mají dobré boční vedení a za volant se člověk lehce „poskládá“.

 

Středový osmpalcový infotainment lze ovládat dotykově i tlačítky. Novinkou je pak desetipalcový head-up displej. Interiér z pohledu řidiče zaslouží jen a jen chválu. Výtku snad lze vyslovit jen v souvislosti s ne úplně dokonalým zpracováním, kdy přísné oko najde nedotaženosti a široký C sloupek znepříjemňuje pohled šikmo vzad.

 

O potěšení za volantem se bude starat trojice motorů, čistě zážehová jednotka 1.2 o výkonu 116 koní a dva hybridy. Jeden o obsahu 1.8 litru s výkonem 122 koní a druhý dvoulitr s výkonem 180 koní. Dvoulitrový motor je vyslyšenou prosbou zákazníků, kteří toužili po dravějším voze s hybridním pohonem. Navíc nabídne řazení pádly pod volantem.

 

Hybridní vozy s autonomním dobíjením se obejdou bez zásuvky a slibují mnohem větší spolehlivost než ty s konvenčním typem pohonu. Nová Toyota Corolla přináší svěží vítr do nižší střední třídy a zajímavou alternativu k zavedeným konkurentům. Uvidíme, zdali se některé nedotažené detaily v provozu ztratí.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře ke článku