Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nová Toyota Corolla jako sedan

Nová Toyota Corolla jako sedan

Představuje se třetí karosářská verze

Na letošním ženevském autosalonu se na stánku Toyoty objevilo očekávané jméno Corolla ve verzi hatchback, kterou na pařížském autosalonu v říjnu doplnilo i kombi Touring Sports. K legendárnímu jménu se nyní připojuje i třetí karosářská verze sedan.

Nová Toyota Corolla Sedan mluví stejně vkusným designovým jazykem jako ostatní dvě verze. Novinka je na první pohled rozeznatelná architekturou LED světlometů, které zde působí dramatičtěji. Stejně jako ostatní karosářské verze, i sedan sdílí novou globální platformu TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C.

Prostor v kabině by měl být totožný jako u zbylých dvou verzí, stejně tak by na tom měla být ergonomie. Sedan navíc těží z delšího rozvoru verze Touring Sports. To potěší hlavně cestující na zadních sedadlech, kteří tak získají větší prostor pro nohy. Díky podvozkové architektuře by měly vozy z rodiny Corolla nabídnout mnohem lepší řidičský zážitek než doposud. To znamená, že mají nižší těžiště, o 60 % vyšší tuhost karoserie a víceprvkové zavěšení zadních kol již ve standardu.

K dispozici budou dva motory. První je hybridní jednotka o objemu 1,8 l s autonomním dobíjením, která produkuje výkon 90 kW (122 k). Kombinovaná spotřeba paliva je dle metodiky WLTP pouze 4,3 litru na 100 km. Druhým motorem je stará dobrá atmosférická jednotka o objemu 1,6 litru, s výkonem 97 kW (132 k). Druhý motor je k dispozici se šestistupňovou manuální převodovkou nebo bezestupňovým ústrojím CVT. Průměrná spotřeba je dle WLTP 6,1 l/100 km. 

Samozřejmostí jsou i armády asistenčních systémů a pomocníků při jízdě. Nesmějí chybět hlídání jízdního pruhu (LTA), adaptivní tempomat (ACC), předkolizní bezpečnostní systém (PCS), rozpoznávání dopravních značek (RSA) nebo automatické přepínání dálkových světel (AHB).

Evropská verze Toyoty Corolla v provedení sedan, vyráběná v tureckém závodu TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey), se začne prodávat v prvním čtvrtletí roku 2019.

 

 

Komentáře ke článku