Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Fiat Tipo Italia

Fiat Tipo Italia

Akční model nižší střední třídy

Fiat uvádí na český trh akční model Tipo Italia. Jedná se o praktický rodinný automobil s výhodným poměrem užitné hodnoty a ceny.

Fiat Tipo Italia

Modelová řada Tipo má tři karosářské verze - pětidveřový hatchback se zavazadlovým prostorem o objemu 440 l, kombi se zavazadlovým prostorem o objemu 550 l a sedan se zavazadlovým prostorem o objemu 520 l. Standardní výbava zahrnuje kontrolu proti rozkmitání přívěsu, protiprokluzový systém ASR, Hill Holder, centrální zamykání, elektricky ovládaná okna, kit pro prašné cesty atd.

K prvkům zvýhodněné výbavy patří klimatizace, tempomat, výškově nastavitelné sedadlo řidiče nebo audiosystém s hands-free, USB, šesti reproduktory a ovládáním na volantu. Volant a hlavice řadicí páky jsou potaženy kůží.

Fiat Tipo Italia

Cena Fiatu Tipo Italia s karoserií sedan je 289 900 Kč, což je ve srovnání se stejně vybavenými konkurenty v nižší střední třídě velmi atraktivní nabídka. Hatchback stojí 309 900 Kč a kombi vychází na 339 900 Kč. Tyto ceny platí pro verze s nepřeplňovaným čtyřválcem 1.4 l/70 kW (95 k) s nízkými provozními i servisními náklady. Motor pohání přední kola přes šestirychlostní převodovku. Kompaktní vůz v této podobě dosahuje maximální rychlosti 185 km/h a má kombinovanou spotřebu benzinu 5,7 l/100 km.

Pro náročnější zájemce je připravena verze Italia Extra. Ta má navíc ve výbavě ještě šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, infotelematický systém Uconnect s dotykovou obrazovkou a rádiem, chromované prvky exteriéru, automatickou klimatizaci, přední mlhové světlomety s přisvětlováním do zatáček, LED denní svícení, vyhřívání předních sedadel a parkovací senzory. Příplatek za tuto výbavu je 40 000 Kč. Akční model Italia Extra lze pořídit i s dalšími motory - zážehovým 1,4 T-Jet a turbodieselem 1.6 MultiJet, oběma o výkonu 88 kW (120 k).

Vozy jsou ihned k dispozici zákazníkům u autorizovaných dealerů. Výrobce poskytuje na všechny modely Fiat nadstandardní rozšířenou záruku na 5 let/100 000 kilometrů. Ta platí i pro akční modely Fiat Tipo Italia a Italia Extra.

Fiat Tipo Italia

Fiat Tipo letos slaví 30 let od uvedení první generace, která obdržela prestižní titul Evropské auto roku 1989. Na úspěchy svého předchůdce navazuje i současný vůz s nadčasovým designem, praktickou a robustní konstrukcí a extrémně výhodným poměrem cena/výkon. To ocenila i mezinárodní porota udělením ceny AutoBest 2016 - Nejlepší koupě právě tomuto vozu.

Fiat Tipo je díky tomu jedním ze tří nejprodávanějších automobilů v Itálii a s podílem 20,7 % i nejžádanějším vozem nižší střední třídy. Pro koupi tohoto modelu se v minulém roce rozhodlo více než 180 000 zákazníků v regionu EMEA (Evropa, Blízký a Střední východ a Afrika).

Fiat Tipo Italia
Fiat Tipo Italia

Komentáře ke článku