Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

DS 3 Crossback a DS 3 Crossback E- Tense

DS 3 Crossback a DS 3 Crossback E- Tense

Prémiové malé SUV včetně elektroverze

Značka DS na autosalonu v Paříži představila nový model DS 3 Crossback včetně limitované verze DS 3 Crossback La Premiére, doprovázející jeho uvedení na trh.

DS 3 Crossback

Druhý model druhé generace DS 3 Crossback je určen do města i na cesty. Používá moderní techniku jako světlomety DS Matrix LED Vision, kliky dveří schované v karoserii nebo plně digitalizované místo řidiče. Avantgardní vůz doplňuje bohatá výbava, zahrnující mnoho bezpečnostních prvků i podpůrných prvků řízení.

Malé SUV je dlouhé 4118 mm s rozvorem náprav 2558 mm a zavazadlovým prostorem o objemu 350 l. Bylo postaveno s využitím platformy PSA CMP. V nabídce pohonných jednotek jsou zážehový tříválec PureTech a čtyřválcový turbodiesel 1,5 BlueHDi.

DS 3 Crossback umožňuje velkou škálu personalizace, mj. 10 odstínů karoserie, 10 stylů kol, tři barvy střechy a pět podob interiéru (Montmartre, Bastille, Performance Line, Rivoli, Opéra a v limitované edici při uvedení na trh také La Premiére). Čalounění je z tlačené kůže nebo z kůže Nappa. Volant je ručně obšitý kůží. Kovové dekorativní prvky nesou motiv Clou de Paris.

DS 3 Crossback
DS 3 Crossback

DS 3 Crossback E- Tense

Základním mottem strategie značky DS je elektrifikace. Proto byl současně s novým modelem DS 3 Crossback ve světové premiéře představen i elektromobil DS 3 Crossback E- Tense, který bude k dispozici ve druhé polovině roku 2019.

Elektrický pohon vozu tvoří elektromotor s výkonem 100 kW (136 k) a točivým momentem 260 N.m, lithio-ionový akumulátor s kapacitou 50 kWh a systém rekuperace energie, který při zpomalení a brzdění získává až 20 % energie.

Dojezd vozu je až 320 kilometrů podle cyklu WLTP (430 km podle NEDC). Zrychluje z 0 na 100 km/h za 8,7 s. Má nezměněnou velikost kabiny. Ve voze je sériově zabudované vysoce výkonné tepelné čerpadlo, zajišťující účinný tepelný komfort v kabině a optimální regulaci akumulátoru.

Zabudované zařízení na dobíjení je kompatibilní se všemi typy dobíjecích systémů na trhu. Nabije se za pět hodin přes třífázový Wallbox  11 kW. Dobití na 80 % lze zvládnout za 30 minut přes veřejnou stanici po rychlé nabíjení 100 kW.

„Od roku 2025 budou všechny nové modely DS pouze v elektroverzi,“ prohlásil v Paříži generální ředitel DS Automobiles Yves Bonnefont. 

DS 3 Crossback
DS 3 Crossback

Komentáře ke článku