Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Vision iV ukazuje elektrickou budoucnost značky

Škoda Vision iV ukazuje elektrickou budoucnost značky

První skici čistě elektrické studie pro autosalon v Ženevě

Prostřednictvím studie Vision iV představí Škoda na autosalonu v Ženevě (5. až 17. března) svůj další krok směrem k elektromobilitě. Půjde o první vůz značky vytvořený na bázi modulární platformy pro elektromobily MEB. Jde o čtyřdveřový crossover s karoserií kupé.

Škoda Vision iV skica

Vzhled Škody Vision iV představuje kombinaci atletické karoserie, dvaadvacetipalcových aerodynamicky optimalizovaných kol a mohutných vyklenutých blatníků s výraznou plynulou linií střechy ve stylu kupé. Příď a záď spojuje charakteristická Tornádo linie a zvýrazňuje čisté plochy dveří bez klik. Namísto klasických zpětných zrcátek využívá vůz kamery, jejichž kryty opticky připomínají žraločí ploutve.

Přídi dominuje nová interpretace typicky široké masky chladiče vozů značky Škoda s jemným vertikálním žebrováním a krystalickými strukturami. Vyniknou zejména horizontální světelná lišta, která v horní části mřížky spojuje světlomety, a výrazné otvory pro vstup chladícího vzduchu v předním spojleru, podtrhující sportovní vzhled vozu. Na zádi se nacházejí aerodynamický spojler a krystalická LED koncová světla, která mají typický tvar písmene C, a společně se světelným proužkem na zadním difuzoru zvýrazňují šířku vozu. Na zádi dále upoutá nápis Škoda, jehož jednotlivá písmena jsou červeně podsvícená.

Škoda Vision iV skica

Rok 2019 představuje pro značku Škoda vstup do éry elektromobility. Na trh uvede model Superb PHEV s plug-in hybridním pohonem a Citigo s čistě elektrickým pohonem. V roce 2020 budou následovat první sériové vozy na bázi platformy MEB. V následujících čtyřech letech bude Škoda investovat zhruba dvě miliardy eur do alternativních pohonů a do nových služeb, souvisejících s mobilitou. Do konce roku 2022 představí více než deset elektrifikovaných modelů.

Škoda Vision iV skica

Přední široká světelná lišta je zcela novým prvkem, který bude společný všem elektromobilům Škoda. Studie Vision iV díky ní dostala velice moderní tvář a působí silným a sebevědomým dojmem. Na zádi najdeme krystalická LED světla, která vytvářejí novou podobu pro značku Škoda typického tvaru v podobě písmene C. Nápis Škoda na pátých dveřích je složen z červeně podsvícených písmen. Celek dotváří světelná lišta přes celou šíři mohutného difuzoru,komentuje nový koncept šéfdesignér značky Škoda Oliver Stefani.

Komentáře ke článku