Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW X7

BMW X7

Gigantické luxusní SUV

BMW představilo novou podobu automobilového luxusu - obří automobil, který řadí do své kategorie SAV (Sports Activity Vehicle). BMW X7 spojuje přepych, exkluzivitu a prostornost s praktičností a agilními jízdními vlastnostmi, jaké zákazníci od vozu této značky očekávají. Vyrábět se bude v závodě BMW ve Spartanburgu (USA). Uvedení na trh je naplánováno na březen 2019.

BMW X7

Největší model řady X je dlouhý 5151 mm (rozvor náprav 3105 mm), 2000 mm široký a vysoký 1805 mm. Díky tomu poskytuje velkorysý vnitřní prostor ve všech řadách sedadel - sedm míst k sezení je standardní výbavou. Objem zavazadlového prostoru lze zvětšit ze základních 326 l až na 2120 l po sklopení obou zadních řad sedadel.

Základním motorem je šestiválec 3,0 l turbo ve verzi xDrive40i o výkonu 250 kW (340 k) a s točivým momentem 446 N.m. S ním tento gigant s pohotovostní hmotností 2395 kg zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,1 s a dosáhne 245 km/h při kombinované spotřebě 9,0 l/100 km. Pro evropské trhy se přidají dva turbodiesely. Šestiválec 3,0 l ve verzi xDrive30d má výkon 195 kW (265 k) a točivý moment 620 N.m. Nejvýkonnější verzí je šestiválec 3,0 l Twin-turbo M50d o výkonu 294 kW (400 k) a točivém momentu 760 N.m. Převodovka je ve všech případech osmistupňová Steptronic.

BMW X7

Vůz je standardně vybaven vzduchovým pérováním a adaptivním podvozkem s elektronicky řízenými tlumiči. K tomu lze přidat integrální aktivní řízení a systém Executive Drive Pro s aktivními stabilizátory. Verze X7 M50d bude standardně vybavena sportovním diferenciálem, u X7 xDrive50i X7 a xDrive40i bude součástí volitelné výbavy.

Součástí standardní výbavy jsou LED světlomety. Laserové světlomety BMW Laserlight budou k dispozici jako volitelná výbava. Standardně se dodávají dvacetipalcová kola z lehké slitiny, na přání budou k dispozici jedna- a dvaadvacetipalcová kola z lehké slitiny.

Nabídka nejmodernějších asistenčních systémů zahrnuje aktivní udržování rychlosti s funkcí Stop&Go, Driving Assistant Professional s asistentem pro řízení a udržování vozu v jízdním pruhu, asistent při změně jízdního pruhu a varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu, udržování vozu v jízdním pruhu s aktivní ochranou před nárazem z boku, asistent pro vyhýbací manévry, upozornění na nutnost dání přednosti v jízdě a na jízdu v protisměru.

BMW X7

Standardní výbavou je BMW Live Cockpit Professional s konceptem ovládání BMW Operating System 7.0, plně digitálním přístrojovým panelem a 12,3“ kontrolním displejem. Ovládání je možné prostřednictvím dotykového displeje, ovladače iDrive, tlačítek na volantu nebo mluveného slova a gest. Funkce vozu se bezdrátově aktualizují s využitím funkce Remote Software Upgrade. BMW Inteligentní osobní asistent se ovládá přirozenými hlasovými pokyny. BMW digitální klíč zákazníkům umožňuje používat chytré telefony pro přístup do vozu a spuštění motoru.

Druhou řadu sedadel lze naspecifikovat jako dvě samostatná komfortní křesla. Sedadla ve třetí řadě jsou vybavena loketními opěrkami, držáky na nápoje a USB. Všechna sedadla jsou elektricky nastavitelná. Standardní výbavou je kožené čalounění Vernasca.

BMW X7
BMW X7

Komentáře ke článku