Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Druhá úroveň autonomity pro Lexus ES

Druhá úroveň autonomity pro Lexus ES

Bezpečnostní systém pro všechny

Automobilka Lexus nedávno představila zbrusu novou podobu modelu ES, již sedmou generaci oblíbené luxusní limuzíny. Nyní se může pochlubit maximálním hodnocením v bezpečnostních crash testech Euro NCAP. ES získal i přes zpřísněné podmínky pět hvězdiček z pěti, s celkovým skóre 86,25.

Vděčí za to technologii Lexus Safety System+, která vozu propůjčuje pokročilé prvky pasivní bezpečnosti. Vůz stojí na podvozkové platformě GA-K (Global Architecture-K) a nabízí již ve standardu deset airbagů.

 

Mezi unikátní vlastnosti bezpečnostního paketu se řadí i rozpoznávání cyklistů za denního světla nebo chodců po setmění, které v krizové situaci chrání předkolizním brzděním. Za zmínku určitě stojí i dynamický tempomat řízený radarem a spojený s asistentem pro hlídání jízdní stopy Lexus Co-Drive. S pomocí těchto systémů se model řadí do druhé úrovně autonomního řízení.

Paket Lexus Safety System+ je nově k dispozici pro 99 % všech prodávaných lexusů v Evropě. Lexus tuto výbavu pro většinu svých uvolňuje pro většinu svých modelů, protože si to nejlepší nechce syslit jen pro vrcholová provedení. Z toho by si některé automobilky měly vzít příklad.

Lexus LS se nyní nabízí v limitované edici First Edition a v základní výbavě Elegance Plus za 999 000 Kč.

Komentáře ke článku