Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop a Ouředníček pojedou Dakar v jednom týmu

Prokop a Ouředníček pojedou Dakar v jednom týmu

Oba dva nastoupí s fordy

Martin Prokop a Tomáš Ouředníček pojedou Rallye Dakar 2019 společně pod hlavičkou týmu MP-Sports. Prvně jmenovaný nastoupí so neslavnějšího světového maratonu s novou evolucí Fordu Raptor F-150, druhý využije Prokopův předchozí speciál, přezdívaný Shrek.

Na počátku této spolupráce byla divoká Ouředníčkova havárie na letošní Marocké rallye, kdy se svým Fordem Ranger předvedl devítinásobné salto. Naštěstí on i spolujezdec David Křípal vyvázli bez vážnějších zranění, auto ale bylo na odpis.

Stavíme ho vlastně celé znovu. Z nabouraného vozu jsme mohli použít jen převodovku a diferenciál. Pohromadě už máme i motor, ale ten ještě není vyzkoušený,“ uvedl Ouředníček. Proto přišla nesmírně vhod nabídka z MP-Sportsu. Do automobilu se stěhuje osmiválec ze Shreka a Ouředníček s Křípalem budou v Peru krýt záda posádce Martin Prokop – Jan Tománek.

Náš úkol bude samozřejmě pomáhat Martinovi a společně máme určitě šanci na úspěch. Disponujeme výbornou technikou a skvělými lidmi. Martin je neuvěřitelně dobrý v dunách a to se bude určitě hodit,“ konstatoval Ouředníček, který dočasně ukončil působení ve stáji South Racing.

Komentáře ke článku