Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop uhájil na Dakaru šesté místo

Prokop uhájil na Dakaru šesté místo

Obě české posádky v nejlepší dvacítce

České posádky v kategorii automobilů se ctí obstály ve 41. ročníku Rallye Dakar. Martin Prokop s Janem Tománkem ji dokončili na šesté, kolegové ze stáje MP-Sports Tomáš Ouředníček a David Křípal na sedmnácté příčce.

Poslední etapa nebyla žádnou spanilou jízdou, ale závoděním do poslední chvíle, organizátor nám nic neodpustil!“ okomentoval závěrečných 112 měřených kilometrů Prokop.

Martin Prokop dosáhl svého zatím nejlepšího umístění na Rallye Dakar

Protože jsme startovali před Martinem, zvolili jsme týmovou strategii a asi 20 minut jsme na něj čekali, abychom mu kryli záda. Mohli jsme si to dovolit, protože jsme měli velký, asi dvouhodinový, náskok na osmnáctý automobil v pořadí. Společně jsme předjeli Al Rajhiho na Mini. Když se začalo prášit, museli jsme nechat Martina poodjet. Pak jsme zapadli na jedné dunce, ale vyproštění trvalo jen chvilku. O trošku víc jsme uvízli ve feš-feši, když jsme se vyhýbali autu. To už jsme znervózněli. Náskok byl sice luxusní, ale taky jsme mohli o všechno přijít. Dál bylo třeba projet jeden obtížný kaňon. Téměř jsem zavřel oči a jel na plný plyn... a nějak jsme to proskákali,“ líčil svoje zážitky Ouředníček.

Tomáš Ouředníček na pobřeží Tichého oceánu

Celkovým vítězem se stal Nasser Al-Attiyah z Kataru s vozem Tooyta Hilux. Odolal náporu početné kohorty „miníků“ i Sébastiena Loeba s privátním Peugeotem 3008 DKR.

Konečné pořadí:

1. Al-Attiyah – Baumel (QUA/F, Toyota Hilux), 2. Roma – Haro Bravo (E/E, Mini John Cooper Works Rally) +46:42, 3. Loeb – Elena (F/MC, Peugeot 3008 DKR) +1:54:18, 4. Przygonski – Colsoul (PL/B, Mini) +2:18:31, 5. Despres – Cottret (F/F, Mini John Cooper Works Rally) +2:48:43, 6. Prokop – Tománek (CZ/CZ, Ford Raptor) +3:19:02,...17. Ouředníček – Křípal (CZ/CZ, Ford Raptor) +14:01:28.

Komentáře ke článku