Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Prokop pomohl přímému soupeři na kola

Prokop pomohl přímému soupeři na kola

Český jezdec je už na Dakaru šestý

Po odstoupení Stéphanea Peterhansela se Martin Prokop posunul v klasifikaci automobilů na letošní Rallye Dakar již na šesté místo. Polepšil si také druhý člen týmu MP-Sports Tomáš Ouředníček.

Prokop navíc v závěru deváté etapy pomohl na kola vozu Mini Francouze Desprese, ačkoliv ten figuruje v pořadí těsně před ním.

Dnes to bylo opět pořádné peklo. Spousta měkkého písku a těžkých dun, ve kterých jsme ještě museli skákat přes zákeřné krátery. Moje pohmožděné ruce na tom byly hůř než včera, takže přes rozbité úseky jsem vůbec nemohl jet agresivně, vypouštěl jsem je a pouze držel tempo. Waypointy byly dnes jako naschvál poschovávané, ale s Jendou (spolujezdcem Tománkem) jsme je nakonec všechny našli. Kousek před cílem jsme viděli Cyrila Desprese s autem ležícím na střeše v dolíku. Nezapochyboval jsem ani na chvíli, že bych mu nepomohl. Věřím, že se nám dobrý skutek v budoucnosti vyplatí,“ svěřil se Prokop, jehož i nadále trápí poraněné zápěstí. 

Prokopův ford čeká zdolávání další duny

Ouředníček dorazil do ležení na pokraji sil: „Na konci jsem mlel z posledního. Neměl jsem už žádnou energii, ale řekli jsme si, že prostě musíme dojet. David (spolujezdec Křípal) bezchybně navigoval a díky tomu jsme předjeli několik aut. Sice jsme dvakrát zapadli, ale rychle jsme se z toho vyprostili. Pokračovali jsme dál ve skvělém tempu a zbytečně jsme neriskovali.“ 

Ouředníček si z radosti nad svým výsledkem povyskočil

Ve čtvrtek je na programu závěrečná etapa 41. ročníku Rallye Dakar, vedoucí z Pisca do Limy.

Pořadí kategorie automobilů po 9. etapě:

1. Al-Attiyah – Baumel (QUA/F, Toyota Hilux), 2. Roma – Haro Bravo (E/E, Mini John Cooper Works Rally) +51:27, 3. Loeb – Elena (F/MC, Peugeot 3008 DKR) +2:02:37, 4. Przygonski – Colsoul (PL/B, Mini All4 Racing) +2:33:51, 5. Despres – Cottret (F/F, Mini John Cooper Works Rally) +2:55:13, 6. Prokop – Tománek (CZ/CZ, Ford Raptor) +3:19:06, 17. Ouředníček – Křípal (CZ/CZ, Ford Raptor) +13:25:42.

Komentáře ke článku